16
Mayıs
2024
Perşembe
EYÜP - İSTANBUL

Camilerde Mevlid Kandili izdihamı

Kentteki camilerde yer yer yoğunluk yaşanırken, Sultanahmet Camiine gelen vatandaşlara lokum dağıtıldı. Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren bir dernek de, Mevlit Kandili dolayısıyla ilçede bugün doğan bazı bebeklere altın hediye etti.

Berra Derneği Başkanı Nurcan Kadıoğulları, dernek olarak başta kandiller olmak üzere özel günlerde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Hz. Muhammed'in doğum yıl dönümü olarak kutlanan Mevlit Kandili'nde bugün doğan bazı çocukları hatırlamak istediklerini ifade eden Kadıoğulları, hastaneleri ziyaret ederek bebeklere altın, annelerine ise gül hediye ettiklerini kaydetti.

Mevlid Kandili, Bursa'da, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesinde de kutlandı. Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, her Müslüman için bir bayram gecesi ile aynı değeri taşıyan bugünün, ''Orta çağda insanlık üzerine çöken kabusun ve içleri karartan zulüm bulutlarının yok olduğu, zifiri karanlığın yerini aydınlığa terk ettiği gün'' olarak adlandırıldığı belirtildi.

Bu önemli günde Şevket Yılmaz Devlet Hastanesinin de hastaları ve personelini unutmadığına işaret edilen açıklamada, Başhekim Op. Dr. Osman Naci Çelik'in poliklinik ve klinikleri ziyaret ederek, kandillerini kutladığı hastalar ile yakınlarına birer kırmızı gül hediye ettiği kaydedildi.
a.a
Yayın Tarihi : 31 Mart 2007 Cumartesi 01:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?