18
Mayıs
2024
Cumartesi
EYÜP - İSTANBUL

CHP'li Pehlivanoğlu: 'Biz Eyüp'e güveniyoruz'

CHP’den Eyüp Belediye Başkanlığı’na aday olan Özcan Pehlivanoğlu Eyüp’le ilgili projelerini Kenthaber’e anlattı.

CHP’nin Eyüp’te öne çıkan ismi Avukat, Sporcu, Dernek Yöneticisi, Gazeteci... Özcan Pehlivanoğlu, ilçenin tarihini ayrıntılarıyla anlatırken, bizi gerilere, Hazreti Muhammed dönemine götürdü.

İlçeye adını veren Eyüp Sultan Hazretleri’nin (Ebu Eyüp El Ensari) fetih için geldiği bu güzel semtte yaşamını yitirmesi sonucu, bölgenin Türk insanının kalbinde ayrı bir yeri olduğunu anlatan Pehlivanoğlu, "Ancak buna rağmen, gereken önem verilmedi ilçemize. Eyüplüler, hakettikleri hizmeti göremedi belediyelerden" diyor.

Rumeli’den göçen ailesinin de Eyüp’ü tercih ettiğini ve 1920’lerden bu yana bu bölgede oturduğunu anlatan Pehlivanoğlu sözlerini şöyle sürdürüyor: "Zaten amacımız da, doğup büyüdüğümüz, her sokağına kadar havasını soluduğumuz bu güzel yeri, Eyüp’ü, yaşanabilir bir kent haline getirmek..."

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal’in, CHP’yi halkına miras bıraktığını söyleyen Pehlivanoğlu, "Cumhuriyet gibi, Eyüp de bize mirastır. Biz bu mirasın gelecek kuşaklara aktarılması için, hem CHP’yi, hem de Eyüp’e tercih ettik. Halkımıza, CHP’de hizmet etmenin onurunu yaşamak istiyoruz" dedi.

Bu amaçla, uzunca bir süredir CHP’de çalışma yaptığını aktaran Pehlivanoğlu, bölge halkının kendisini çok yakından tanıdığını söylüyor. Pehlivanoğlu, bunda en büyük etken olarak ise, tam 18 yıl 1. ve 2. Lig’de hakem olarak görev yapmış olmasını gösteriyor.

Zaman zaman değişik gazete ve televizyonlarda spor yorumları da yapan Pehlivanoğlu, tüm bu işlerden fırsat bulup Avukat diploması da almış. Eşinin de avukat olduğunu belirten CHP’li aday, "Ancak spor daha ağır bastı. Sahaların heyecanı bizi sürükledi götürdü. Avukatlığa çok zaman ayıramadım" diyor.

Eyüp’e olan sevgisini, hizmetle taçlandırmak için harekete geçtiğini ifade eden Pehlivanoğlu şöyle devam ediyor: "Bizimki bir vefa da sayılabilinir. Çünkü, hala Eyüp Lisesi Eğitim Derneği ve Türk Eğitim Vakıfları Dayanışma Konseyi’nde yöneticilik yapıyorum. Bundaki amacımız ise, Eyüp’e bir nebze de olsa katkı sunabilmek."

Eyüp’ün kültürel ve tarihsel dokusunun mutlaka korunması gerektiğinin altını çizen Pehlivanoğlu, "Piyer Loti’nin bulunduğu bölgeye, beş yıldızlı iki otel yaparak, Eyüp’ü bir turizm merkezi haline getirebiliriz. Bu merkez, İstanbul’un bile ekonomisini canlandırır" diyor.

"Kültür Turizmi"nin bölgeyi dünyanın dört bir yanına açacağını iddia eden Pehlivanoğlu, "Çocuklarımız ve gençlerimiz böyle bir gelişmeyle birlikte, geleceklerine daha güvenle bakabilir. Çünkü, Eyüp’te gitgide bir gerileme yaşanıyor" diyor. CHP’li aday, bunları Genel Başkanı Deniz Baykal’a sunduğu raporda da ayrıntıyla anlattığını ifade ediyor.

350 bin nüfusu olan bir ilçede "sinema" ve "kültür merkezi" bulunmamasının vahim olduğunu anlatan Pehlivanoğlu, "Bunları Genel Başkanımız sayın Deniz Baykal’a da aktardım. Eyüp’ü kazandığımız taktirde, ilk iş olarak kültür ve sanat faaliyetlerine önem vereceğiz. Tüm bunlar, bölgede psikolojinin değişmesini de sağlayacak" iddiasında bulunuyor.

Eyüp gençliğinin iş sahibi olması ve geleceğe umutla bakabilmesinin çok önemli olduğunu belirten Pehlivanoğlu, "Eyüp’te bunu başarmak çok zor değil. İlçenin merkezinde bulunan stadyum, modernize edilerek, geniş çevrelerin kullanımına açılabilinir. Özellikle Eyüp Spor’un Süper Lig’e çıkarılması için çaba göstereceğiz" diyor.

CHP’nin Eyüp adayı şöyle devam ediyor: "Süper Lig bizim için çok önemli. Çünkü, Süper Lig’de oynayan bir Eyüp Spor, ilçeye müthiş bir ekonomik hareketlilik getirir. Bu da ilçeye yansır."

CHP’nin sosyo-ekonomik altyapının güçlendirilmesi için Eyüp’e özel bir önem vereceğine inandığını belirten Pehlivanoğlu, "Sayın Baykal, ilçemizin sorunlarını en az bizim kadar biliyor. Parti örgütümüz genel merkezle sıkı bir diyalog içinde. Genel merkeze görüşlerimizi, düşüncelerimizi sık sık bildiriyoruz" sözleriyle, "Eyüp’ü Kalkındırma Projesi" adını verdikleri plana tam destek alacaklarını umuyor.

Özellikle gençlerin "YAŞAMA REHABİLİTASYON" projesiyle kazanılacağını belirten CHP’nin Eyüp aday adayı Pehlivanoğlu, "Anlattığımız hiçbir proje birbirinden bağımsız değil. Kalkınma Projesi, kentin kültürel yapısını her yönüyle değiştirecektir" diyor ve artık tek çözümün, halkta olduğunu söylüyor.

Pehlivanoğlu, 190 bin seçmenin 28 Mart’ta kendi kaderini belirleyeceğini belirterek "Biz Eyüp’e güveniyoruz. Eyüp’ün de bize güvendiğini biliyoruz" diyor.

BARIŞ YARKADAŞ
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2004 Çarşamba 17:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?