19
Mayıs
2024
Pazar
EYÜP - İSTANBUL

Eyüp: Alibeyköy'de bildik manzaralar yaşandı

AKOM Başkanı Mesut Pektaş, bölgeye itfaiye, bot ve diğer gerekli ekipmanların yollandığını açıkladı. Dün sel durumuna karşı tüm İstanbulluları evlerini boşaltmaları konusunda uyardıklarını söyleyen Pektaş, insanların buna itibar etmediklerini belirtti.

“Alibeyköy deresi şu anda gelen debiyi taşıyamıyor” diyen Pektaş, can güvenliğine birinci dereceden önem verdiklerinin de altını çizdi. Alibeyköy’de grayderler, bir kıraathanede rehin kalan çok sayıda kişiyi kurtarmaya çalıştı. Ancak su seviyesinin aşırı derecede yükselmesi nedeniyle kıraathane sulara gömüldü. Buradan çıkmaya çalışırken sel sularına kapılan iki kişi, son anda bir ağaca tutunarak kurtulmayı başardılar.

Asfalt yolun parçalanarak plakalar halinde sulara karıştığı bölgedeki üç katlı bir okulun iki katı da sular altında kaldı. Bir büfenin sel sularına kapıldığı Alibeyköy’de, elektrik direkleri de yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Alınan bir başka bilgi ise dere yatağında bulunan bir evde iki kadının rehin kaldı.

Yağışlardan önce Eyüp Belediyesi, bölge sakinlerini evlerini boşaltmaları yönünde anonslar yaparak uyardı. Buralarda oturan kişiler ise, yağmurun bu kadar hızlanacağını ve derenin taşacağını tahmin etmediler. Bu nedenle birçok kişi şu anda oturdukları binaların üst katlarında selin geçmesini bekliyorlar.

Belediye, çarpık yapılaşma sorununun yoğun olarak yaşandığı bölgedeki halka, daha önce ’evlerinizi boşaltın, size yeni evler yapalım. Bu bölgeyi ıslah edelim’ önerisini getirmişti. Ancak Belediye’nin bu önerisine, evlerine bir kat daha çıkma isteğinde olan bölge sakinleri sıcak bakmamıştı.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre İstanbul’da yağışın aralıklı olarak yarın sabaha kadar süreceği öğrenildi. Yağışın bugünden itibaren Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de de etkili olacağını belirten yetkililer, bölge halkını İstanbul’da yaşananların bir benzerinin daha yaşanmaması için uyardı.

kenthaber-istanbul
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 10:26:03
Güncelleme :17 Ağustos 2004 Salı 11:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?