17
Mayıs
2024
Cuma
EYÜP - İSTANBUL

Eyüp: Alibeyköy'de yaralar sarılıyor

İstanbul’da dün etkili olan sağanak yağışın ardından sel felaketinin yaşandığı Alibeyköy’de bugün yaralar sarılıyor. Evlerini temizleyen vatandaşlar, sel sularından kurtarabildikleri eşyaları yerleştirme derdine düştü.

 Selin ardından, Alibeyköy Deresi’nin yatağındaki evler için verilen istimlak kararının yeniden gündeme gelmesi, bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Yıllardır Alibeyköy’de yaşadıklarını belirten vatandaşlar, "Biz buradan nasıl ayrılırız. Yıllardır burada oturuyoruz. Komşularımız, ailemiz gibi oldu. Biz buradan gitmeyiz" diyerek kararı eleştirdi.


Bazı vatandaşlar ise, istimlak kararını, geç kalınmış bir karar olarak değerlendirdi. Bir vatandaş, "Bize dere yatağında ev yapmayın diyen hükümet, dere yatağında neden 4 okul yaptırdı. Büyük bir felaket can kaybı olmadan atlatıldı. Okulların kapalı olması büyük bir şanstı. Öğrenciler, olay sırasında tenefüste olabilirdi" diye konuştu.


Belediye ekiplerinin de bölgedeki çalışmaları sürüyor. Talep eden vatandaşlar, sağlık kontrolünden geçirilirken, bölgedeki evlere kuru gıda yardımında bulunuluyor

kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 12:16:09
Güncelleme :18 Ağustos 2004 Çarşamba 12:20:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?