18
Mayıs
2024
Cumartesi
EYÜP - İSTANBUL

Eyüp’te yeni temizlik timleri görevde

Basına tanıtılan Temizlik Timleri rengarenk elbiseleriyle de Eyüp’ün rengi olmaya devam ediyor. Özellikle Süpürge timleri gün ışımadan mahalle ve sokakları süpürerek Eyüp’ lülere tertemiz bir ilçe sunmanın haklı gururunu yaşıyor.

Temizlik İşleri Genel Koordinatörü Nihat Çakar, 500 personelle Eyüp halkının 24 saat hizmetinde olduklarını, cadde ve sokakların her gün yıkandığını sözlerine ekledi.

Eyüp Sultan Camii ve çevresinin bir günde 3 defa yıkanıp temizlendiğini ifade eden Çakar, ayrıca ilçede bulunan 112 camii de, Mekke’ den getirilen misk-i amber kokusuyla kokulandırıldığını ve camii halılarının yıkanıp temizlediğini söyledi.

40 çöp aracı, 5 yıkama aracı, 5 süpürge aracı, 3 adet iş makinesi ile günün her saati görev başında olduklarını belirten Çakar evdeki temizliğe verilen önem kadar Eyüp ilçesine de aynı önemi veriyoruz dedi.

İstanbul’un en çok ziyaret edilen ilçesi Eyüp her gün pırıl pırıl. Ziyaretçilere tertemiz bir Eyüp sunmak için gecesini gündüzüne katan temizlik işlerine bağlı 500 personel, sabahın ilk ışıklarıyla cadde ve sokakları süpürüyor, yıkıyor, her sokağın çöplerini topluyor.

Temizliğe büyük önem verdiklerini belirten Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, mahalle ve sokaklardaki çöp toplama yöntemini modern araçlarla yaptıklarını, aynı zamanda her beş sokağa da süpürgeci timleri görevlendirdiklerini ifade etti. Başkan Genç “ Evimiz kadar Temiz Eyüp İlçemiz” sloganıyla vatandaşların da temizlik konusunda bilinçlendirildiğini belirtti.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 12:56:15
Güncelleme :10 Temmuz 2005 Pazar 11:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?