20
Mayıs
2024
Pazertesi
EYÜP - İSTANBUL

Eyüp’teki fırınlara belediye baskını

Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Osman Elevli, bu sabah zabıta ve sağlık ekipleriyle birlikte ilçedeki bazı ekmek fırınları ile simit üretim ve satışı yapılan yerlerini denetledi.

Denetimlerde, özellikle temizlik koşulları, ekmeklerin gramaj ve etiketleri ile çalışanların sağlık karnelerine dikkat eden Elevli ve ekipleri, gerekli koşullara uymayan işyerlerine kapama ya da para cezası uyguladı ve bazı fırınlardaki ekmeklere de el konuldu.

Bir fırında lağım sularının ekmek üretilen imalathaneye aktığı görüldü. Bazı fırınların imalathane bölümleri başta olmak üzere oldukça kirli olması, birinde de örümcek ağları bulunması dikkat çekti.

İlçedeki 5 fırının denetlenmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Osman Elevli, insanlara sağlıklı koşullarda ekmek yedirebilmek için bu denetimleri yaptıklarını anlatarak, şunları söyledi:

“Yapılan denetimlerde fırıncılar bizden iyi not almadılar. Denetimler sonucu bir fırın hariç diğerlerine kapama cezası verdik. Bazıları süresiz kapalı kalacak. Hallerini düzeltinceye kadar buralar mühürlenip kapatılacak. Bu tür yerler, hallerini düzeltmeden kesinlikle açılmayacak.

Hiçbir vatandaşımızın bu tür yerlerden alışveriş yapmamasını özellikle diliyoruz. Çünkü ekmeklerin çoğunun gramajı düşük, kimisinin etiketi yok, çalışanların aşağı yukarı hiçbirinin sağlık karnesi yok. Dolayısıyla bu tür yerler belediyemizce derhal mühürlenip kapatılacak.”

Elevli, sağlıksız koşullarda gıda üretimi yapılan yerleri, vatandaşların Belediye’ye şikayet etmelerini istedi.

aa
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 12:08:29
Güncelleme :23 Aralık 2004 Perşembe 14:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?