14
Haziran
2024
Cuma
EYÜP - İSTANBUL

Genç'in kardeşine 22 yıl

Eski Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç’in kardeşi Mehmet Genç toplam 22 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmada Mehmet Genç, örgüt kurucusu ve yöneticisi olmakla suçlanan sanık Zafer Bal ile diğer sanıklar beraatlerin istedi.

Mahkeme heyeti, silahlı örgüt lideri olduğu iddia edilen tutuklu sanıklardan Zafer Bal’ı, silahlı örgüt kurmak ve yönetmek, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, ruhsatsız silah bulundurma, sahte nüfus cüzdanı ve ehliyet kullanmak suçlarından toplam 37 yıl 7 ay hapisle cezalandırdı.

Heyet, eski Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç’in kardeşi Mehmet Genç’e de örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından toplam 22 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, diğer sanıklar Osman Kok, Özcan Naldemirci, Sezai Küçük, Ahmet Çavdur, Yüksel Okur, Hüseyin Aydın, Ali Görür, Gülağa Fendoğlu ve Sami Altıner’e de çeşitli suçlardan 2.5 yıl ile 27 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verdi. Bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmekle suçlanan Uğur Esat Genç ise yeterli delil bulunamadığından beraat etti.

 

..
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 12:24:04
Güncelleme :18 Nisan 2009 Cumartesi 12:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?