18
Mayıs
2024
Cumartesi
EYÜP - İSTANBUL

İstanbul: Miniatürk'e HAVAŞ desteği...

Miniatürk’teki Atatürk Havalimanı maketi içinde yerini alan Havaş maketleri, park ziyaretçilerinin beğenisini üzerinde topluyor.

 Sergilenen Havaş maketleri sayesinde parkın ziyaretçileri, havaalanlarında yer hizmetlerinin nasıl verildiği konusunda da fikir sahibi oluyor. Mini Türkiye Parkı içindeki Atatürk Havalimanı maketindeki yerini alan ve yapımı 3 ayda tamamlanan 1/25 oranında küçültülmüş 45 adet maket arasında Miniatürk için özel imal edilen cobuslar, bagaj traktörü, yolcu merdiveni, Havaş hizmet binası ve diğer Havaş araçlarının maketleri ile Havaş çalışanlarını temsil eden küçük mankenler bulunuyor.

Miniatürk’e verilen sponsor desteğinin, tarihi değerler ve kültürel mirasın tanıtımına katkı sağlamak anlamına geldiğinin altını çizen Havaş Genel Müdürü Gürol Yüksel, Havaş’ın da bu nedenle Mini Türkiye Parkın’da yerini aldığını söyledi. Yüksel, "Ulusal değerlerimize sahip çıkmak Havaş vizyon ve misyonun karakteristik bir özelliğidir. Bu bilinçten hareket ile Havaş Miniatürk’teki yerini almıştır. Bu aynı zamanda toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirme gayretimizin de bir sonucudur" dedi. Yüksel, "Önemli bir turistik mekan olmasının ötesinde ülkemizin 105 seçkin mimari eserin yanında artık Havaş hizmet binası ve araçlarını simgeleyen maketlerin yer alıyor olması bizlere kıvanç veriyor. Ayrıca Havaş maketlerinin parkın ziyaretçilerince çok beğeniliyor. Bu durum, Miniatürk’e verdiğimiz desteğin ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu.

iha-istanbul
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 11:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?