18
Mayıs
2024
Cumartesi
EYÜP - İSTANBUL

İstanbul Eyüp'te korkutan yangın!

Eyüp’te bir ekmek fırınında çalışan iki işçinin ısınmak için yaktıkları sobadan sıçrayan kıvılcımların fuel oil deposunu tutuşturmasıyla başlayan yangın, çevre sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Yangın, saat 02.30 sıralarında Alibeyköy Güzeltepe Mahallesi’ndeki bir ekmek fırınında çıktı. Fırınında kalan iki işçi, sabaha karşı hamuru yoğurmadan önce ısınmak için içerideki sobayı tutuşturdu. 2 fırıncı alt kata inerken yanmaya başlayan sobadan düşen kıvılcımlar, bitişikteki fuel oil deposuna sıçradı. Yakıt tankının bir anda alev almasıyla büyük bir patlama meydana geldi. İçerideki işçiler kendilerini dışarıya atarak kurtulurken, alevler biranda fırının çatı katını sardı. Yangınla birlikte büyük korku yaşayan mahalle sakinleri, hemen telefonla itfaiyeyi aradı. Olay yerine gelen Alibeyköy İtfaiyesi, yangını kontrol altına alamayınca Eyüp ve Şişli İtfaiyesi’nden de yardım istendi. İtfaiye ekipleri kısa sürede alevlerin alt katı da sarmasını engelledi. Yarım saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangın, tamamen söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından mahalle halkı rahat bir nefes alabildi.

Fırının sahibi Selim Yazıcı, depodaki unların bir kısmının yandığını söylerken, yangına ısınmak isteyen 2 işçinin neden olduğunu söyledi.

YILMAZ KILIÇKAYA-İSTANBUL (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2003 Cuma 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 14:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?