18
Mayıs
2024
Cumartesi
EYÜP - İSTANBUL

İstimlak öncesi çalışmalar başladı

Diğer yanda da enkaz kaldırma işlemleri sürüyor. Enkaz kaldırmak amacıyla Alibeyköy’e giren iş makinaları, bölge halkında başka ’yıkım’ korkusu yarattı, ancak makinaların amacının sel sonrası birikintileri kaldırmak olduğu anlaşılınca bölge sakinleri de rahat bir nefes aldı.

Enkaz kaldırmaya öncelikle, yıkılan okul binasından başlandı.

Alibeyköy halkı sessiz

Alibeyköylüler ise, bu çalışmaları sessizce izliyor. Bir kısmı istimlak için ön hazırlıklara başlarken, bir kısmı henüz evini terkedip etmeyeceği konusunda kararsız.

Ancak, bölgede yeni bir kanalın yapılması için birçok evin istimlak edilmesi gerekiyor. Sel felaketi sonrası manzarayı gören Alibeyköy halkı da şimdilik istimlak çalışmalarına sessiz kalarak, ‘gizli bir onay’ veriyormuş gibi görünüyor.

Yeni kanal açılmasını isteyenlerden biri de son selde büyük maddi zarara uğrayan Alibeyköy esnafı. Esnafın sessiz baskısı istimlak çalışmalarının şimdilik sorunsuz yürümesini sağlıyor.

İstimlaktan dönüş yok

Alibeyköy’de 178 binanın yıkım kararı alındı. Yıkım kararı alınan evlerden beş kişi gönüllü olarak belediyeye müracaat ederek, anlaşma yaptı.

Geri kalan evlerin ön çalışmaları bittikten sonra gönüllü ya da gönülsüz istimlak çalışmalarına başlanacak.

Topbaş’tan anlaşma seçenekleri

CNN TÜRK’e konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kendi arazisi üzerinde mülkü olanlara ev, hazine arazisi üzerindeki bina yapanlara ise, yapılarının değeri kadar para verileceğini, geri kalan borçların ise uzun vadeye yayılacağını söyledi.

Topbaş, istimlak edilecek yapıların bedellerinin güncel fiyatlardan belirlenmesi için çalışacaklarını belirtti.

İlk etapta 345 binada istimlak söz konusu

Çalışmalar kapsamında Esenler’de 30, Güngören’de 40, Gaziosmanpaşa’da 40, Bahçelievler’de 30, Maltepe’de 35, Eyüp’te 178 olmak üzere toplam 345 bina istimlak edilecek.

cnn turk
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 15:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?