27
Mayıs
2024
Pazertesi
EYÜP - İSTANBUL

Mareşal Fevzi Çakmak anıldı

74 yıllık ömrünün 54 yılını vatan ve milletin hizmetinde geçiren, Ulu Önder Atatürk’ün silah arkadaşı, merhum Mareşal Fevzi Çakmak, vefatının 59. yılında Eyüp’deki mezarı başında anıldı.

Anma törenine, Tümgeneral Hüseyin Dağsalı, Kuzey Deniz Saha Komutanı Kurmay Başkanı Tuğamiral Adnan Özbal, Vali Yardımcısı Mustafa Altınbaş, Kaymakam Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, çok sayıda askeri yetkili ve muharip gaziler katıldı. Törende, saygı duruşu ve çelenklerin konulmasının ardından Mareşal Fevzi Çakmak’ın özgeçmişi hakkında bilgi verildi.

Mareşal Fevzi Çakmak’ın kardeşinin torunu Yavuz Çakmak yaptığı açıklamada “Bu millete her alanda hizmet etmiş olanları anmamız, hatırlamamız, onların bu vatana kattıklarını bilmek gerekir. Mareşal Fevzi Çakmak benim büyük amcam, bu vatanın yetiştirdiği mümtaz askerlerden biri olarak yalnız benim değil bütün milletin kalbinde yer tutmuş bir askerdir” dedi.

Tümen Komutanı Hüseyin Dağsalı da şunları söyledi: “Mareşal Fevzi Çakmak en büyük komutanlarımızdan birisidir. Milletimizin şanlı tarihimizi çok iyi bilmesi gerekir. İnşallah bizler de onlara layık birer asker oluruz”

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ise, “Çanakkale, Kafkas ve Filistin harp cephelerinde Kolordu ve Ordu Komutanlığı yapan Fevzi Çakmak’ın 22 yıl aralıksaz Genelkurmay Başkanlığı” yaptığını hatırlatarak “Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı olan, şan ve şeref dolu Mareşal unvanını alan Fevzi Çakmak’ı saygıyla anıyoruz” dedi.

Tören, okunan duaların ardından sona erdi.
 

..
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 15:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?