19
Mayıs
2024
Pazar
EYÜP - İSTANBUL

Mezar hırsızları Eyüp'te yakalandı

Olay, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Eyüpsultan Mezarlığı’nda meydana geldi. Alınan bilgilere göre, bir ihbarı değerlendiren Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, mezarlık içinde kazı yapan 2 kişiyi fark etti.

Polisi karşılarında görünce kaçmaya başlayan şahıslar, güvenlik güçlerinin sıkı takibi sonucu suç aletleri ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların burada mezar kazarak ölülerin altın dişlerini çaldıkları ortaya çıktı.

Mezarlık bekçisi Salih Bacaksız ise, aynı kişilerin daha önce de aynı suça başvurduklarını, kendi kulübesinin de yine bu kişilerce soyulduğunu söyledi. Bacaksız, "Bunların insafı yok" diye dert yandı. Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Eyüp Polis Merkezi’ne götürülen şahıslar, burada sorguya alındı. Önce gazetecilere tepki gösteren şahıslar, daha sonra bu suçu zengin olmak için seçtiklerini söyledi.

Öte yandan, polisteki sorguları sırasında önce suçlarını inkar eden isimleri gizli tutulan şahısların, daha sonra yaptıkları suçu itiraf ettiği öğrenildi. Olayda ele geçirilen 1 adet detektör, 1 adet kazma, 1 adet kürek ve 100 metrelik 1 halat polis merkezine götürüldü

iha-istanbul
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 12:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdurrahman albyarak IP: 85.102.105.xxx Tarih : 12.08.2008 12:16:14

onlar mezar soyuyor eyüpte mezar satanlara ne ceza vermek lagzım