23
Mayıs
2024
Perşembe
EYÜP - İSTANBUL

Özürlüler Yasası tanıtıldı

Yeni Özürlüler Yasası Eyüp'lü özürlü vatandaşlara tanıtıldı. Eyüp Belediyesi Nikah salonunda yapılan Özürlüler Yasası toplantısına Devlet bakanı Nimet Çubukçu ile Özürlü Milletvekili Lokman Ayva ile çok sayıda özürlü vatandaşımız katıldı.

7 Temmuz 2005 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Özürlüler Yasasında çok önemli noktalar bulunduğunu belirten Bakan Çubukçu yeni yasa için hükümet olarak üzerimize düşen görevi yapacağız dedi. Özürlüler Yasasının sosyal politikalar açısından önemli bir proje olduğunu ifade eden bakan Çubukçu kimsenin bu yasaya kayıtsız kalmayacağını belirtti.

Görme Özürlü Milletvekili Lokman Ayva ise artık özürlü vatandaşlarımızla dalga geçmeye bile 6 ila 12 ay arasında hapis cezası uygulanacağını söyledi. Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç ise yeni Özürlüler yasasıyla birlikte özürlü vatandaşlarımızın evlerinden emlak vergisi alınmayacağını belirtti.

Avrupa standartlarında bir özürlü yasası çıkarıldığını ifade eden Başkan Genç belediye olarak özürlüler için kurduklarını koordinasyon merkeziyle de özürlü vatandaşların sorunlarıyla bire bir ilgilendiklerini söyledi. Parkları özürlü vatandaşlarımıza göre dizayn edeceklerini belirten Başkan Ahmet Genç, ayrıca bir de rahabilitasyon merkezi kurucaklarının müjdesini verdi. Toplantıya katılan özürlü vatandaşlar çıkarılan yeni yasayla birlikte rahat bir nefes aldıklarını ve yasayı çıkaran hükümete de teşekkür ettiklerini söylediler. Toplantıda ayrıca Başkan Ahmet Gênç görme özürlü vatandaşlarımıza kabartma kitaplar dağıttı.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 06:12:00
Güncelleme :2 Ağustos 2005 Salı 06:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?