23
Mayıs
2024
Perşembe
EYÜP - İSTANBUL

Zaman ayarlı bomba incelemeye alındı

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Haliç Köprüsü’nün Ayvansaray ayağında bulunan ve etkisiz hale getirilen bombanın parçalarını laboratuarda incelemeye başladıklarını belirterek, bombanın dün gece İkitelli’de bulunan bombayla benzerlik gösterdiğini söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah, Haliç Köprüsü’nün Ayvansaray ayağında bulunan ve uzman ekiplerce etkisiz hale getirilen bombayla ilgili emniyet çıkışında açıklamalarda bulundu.

Bir ihbar üzerine olay yerine gittiklerini belirten Cerrah, şüpheli paketin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Cerrah, bombanın parçalarını laboratuara gönderdiklerini, burada malzemenin ne olduğunun incelendiğini kaydetti.

Sonucun laboratuar sonucuna göre belli olacağını ifade eden Cerrah, dün gece İkitelli Otobüs Garajı’nda bulunan bombayla, Haliç Köprüsü’ne bırakılan bombanın benzerlik gösterdiğini söyledi.

Cerrah, bombanın türü konusundaki bir soruya, "Ateşleme ve zaman ayarlı bir bomba" yanıtını verdi. Hangi örgütün olabileceği yönündeki bir soruya ise Cerrah, "Malzemeyi bilmedikten sonra şu olurdu ya da bu olurdu deme imkanımız yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 15:13:58
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 15:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?