18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Gaziosmanpaşa'ya 34 bilgi evi

Gaziosmanpaşa Belediyesi, öğrencilere ve gençlere yönelik olarak Bilgi Evleri’ni hizmete sokmaya başladı. Kütüphane ve bilgisayar odalarından oluşan Bilgi Evleri’nin ikisini hizmete girerken, ilçe genelinde toplam 34 Bilgi Evi açılacak.

Yeni eğitim ve öğretim yılının açıldığı bugünlerde, Gaziosmanpaşa Belediyesi öğrencilere ve gençlere yönelik yeni bir hizmeti hayata geçirdi. Gaziosmanpaşa Belediyesi, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi ve Karadeniz Mahallesi hizmet binalarında iki Bilgi Evi’ni hizmete açarken, yıl sonuna kadar ilçe genelinde 34 Bilgi Evi daha açılacak. Bilgi Evleri’nde kütüphane ve bilgisayar odaları bulunuyor. Bilgi Evleri ile, özellikle öğrenciler ve gençler boş zamanlarını yararlı bir biçimde değerlendirebilecekleri mekanlara kavuştular.

21. yüzyılın bilgi ve teknoloji yılı olmasından hareket eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, bilgiye yönelik yatırımlarını sürdürüyor. GOP Belediyesi, 2006 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte özellikle öğrencilerin yararlanacağı Bilgi Evleri’ni peşpeşe hizmete sokuyor. GOP Belediyesi, iki Bilgi Evi ile başlattığı eğitim yatırımını ilçe genelinde 34 Bilgi Evi açılışıyla devam ettirecek. İlçedeki 30 mahallenin her birinde birer Bilgi Evi kurulması için çalışmalar devam ederken, kütüphane ve bilgisayar odalarından oluşan Bilgi Evleri, öğrenci ve gençlerin bilgiye kolayca ulaşmasına olanak verecek.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, Barbaros Hayrettin Paşa ve Karadeniz mahallerinde faaliyete geçen Bilgi Evleri’nin kısa sürede tüm ilçeye yayılacağını müjdeledi. Başkan Erol, “Bilgi evlerimiz gençlerimiz ve öğrencilerimizin bilgiye ulaşmasını kolaylaştıracak. Öğrencilerimiz okul dışı saatlerinde bilgi evlerinden yararlanırken, ödevlerini yapabilecekler, araştırmaları için her türlü kaynağa ulaşabilecekler” dedi. Başkan Erol, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni bin yılın donanımlı insanları olabilmek için gençlerimize yatırım yapmak zorundayız. Bilgi kaynaklarına ulaşmakta zorluk çeken gençlerimiz için her mahallemizde bir Bilgi Evi projesi başlattık. Mevcut iki bilgi evimize ilaveten toplam 34 bilgi evi daha açacağız. Her birinde zengin kütüphane ve internet bağlantısına sahip bilgisayar odaları olacak. Hizmet veren iki bilgi evimizin gördüğü ilgi ne denli önemli ve anlamlı bir yatırım yaptığımızı gösterdi. Özellikle internet bağlantısına sahip bilgisayarlarımız ile gençlerimizin bilgi teknolojisinden daha kolay ve hızlı yararlanmasına olanak sağlıyoruz. Peşpeşe hizmete açacağımız bilgi evleri Gaziosmanpaşa için bilgi ve aydınlanma yolunda ilerlemesini sürdürecek.”




Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 11:44:57
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 17:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?