20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNGÖREN - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

BEDAŞ’tan şaşırtan yanıt

Davutpaşa’da meydana gelen patlamada kusurlu bulunan BEDAŞ, savcılığa gönderdiği yazıda sorumlu memurlardan bazısının tayininin çıktığını, bazısının öldüğünü, bazısının da emekliye ayrıldığını bildirdi


Davutpaşa’da patlamayla ilgili soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, bilirkişinin kusurlu bulduğu kurumlardan sorumluların bildirilmesini istedi. Bu kurumlardan BEDAŞ, savcılığa gönderdiği yazıda olaydan sorumlu olduğunu belirttiği bazı memurlarının tayin olduğunu, bazısının öldüğünü, bazısının da emekliye ayrıldığını bildirdi. 

Davutpaşa’da 31 Ocak’ta meydana gelen ve 22 kişinin ölümü 116 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamaya ilişkin soruşturma 9 aydır sürüyor. Patlamanın ardından soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, sorumluların belirlenmesi için bilirkişi heyeti tayin etmişti. Hazırlanan raporda ise Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, elektrik kurumu BEDAŞ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü’nün kusurlu bulunduğu belirtilmişti. Raporun ardından savcı bu kurumlara gönderdiği yazıyla sorumluların bildirilmesini istedi.

Yeniden isim istendi 

Elektrik kurumu BEDAŞ’tan savcılığa gönderilen yazıda bulunan bazı isimler araştırılmaya başlanınca bunların bazılarının hayatını kaybettiği, bazılarının ise emekli olduğu ya da farklı bir kurumda çalıştığı belirlendi. Savcılık, bu kurumdan yeniden isim istedi. 

Belgelerin tamamlanmasının ardından sorumlu olarak gösterilen kişiler arasında kamu çalışanları bulunuyorsa, bu kez İstanbul Valiliği’nden soruşturma için izin istenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 12:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?