18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNGÖREN - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Güngören Belediyesi'nden amatör dayanışma

Gençlere ve spora yaptığı yardımlarla dikkat çeken Güngören Belediyesi, amatör spor kulüplerine de el atarak, ilçedeki bütün takımların krampondan topuna ve formasına kadar bir yıllık bütün ihtiyaçlarını karşıladı. Belediyeler arasında ilk defa yapılan bu ölçüdeki yardım, önceki gün Mim. Yahya Baş Stadı’nda düzenlenen bir törenle kulüplere teslim edildi. Törene, Eski Milli Futbolcu Sercan Görgülü konuşmasıyla, “Dünya Top Sektirme Şampiyonu” Süleyman Sarımsak da yaptığı şovla renk kattı.

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, törende yaptığı konuşmada, ilçedeki bütün amatör spor kulüplerini hiç bir eksikleri kalmayacak ölçüde destekleyerek, sporcuların eğitimlerine aksaksız devam edebilmelerini hedeflediklerini kaydetti. Karaman, öğrencilerden bu fırsatı iyi değerlendirmelerini ve geleceğe dair büyük planlar yapmalarını da istedi. Ardından söz alan Eski Milli Futbolcu Sercan Görgülü ise, ülkemizdeki futbol kulüplerinde bulunan yabancı oyuncu fazlalığına dikkat çekerek, bu oranın T.C. kimlikli sporculardan yana yükseltilmesinin amatör takımlardaki gençlerin başarısına bağlı olduğunu vurguladı.

Şovmen Sezgin Maden’in sunduğu törende konuşmaların ardından; içinde idman ve maçlarda kullanılacak krampon, çorap, forma, eşofman gibi bir kulübün ihtiyaç duyacağı bütün malzemeleri içeren koliler kulüp başkanlarına teslim edildi. Kulüp yetkilileri kendilerine gösterilen bu ilgi ve yardımdan dolayı oldukça memnun kalırken, genç futbolcuların dikkati ise, törenin başından beri top sektirmeye devam eden Sarımsak’ın üzerindeydi. Aralıksız 11 saat 97 km. top sektirebilen dünyaca ünlü “Şampiyon Sarımsak”, sektirme esnasında yaptığı ilginç figürlerle herkesin takdirini topladı. Sarımsak, tören bitmesine rağmen sahadan herkes ayrılana kadar top sektirmeye devam etti.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2005 Perşembe 15:42:11
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 14:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?