24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNGÖREN - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Güngören'e tramvay

Zeytinburnu istasyonunu Güngören ve Bağcılar’a bağlayacak olan tramvay yolu inşaatı yapım çalışmalarına hız verildi. Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbul trafiğinin kilit noktalarından Merter’de yapacağı yeni düzenlemeler ile de hem E-5 trafiği hafifleyecek hem de Güngörenli rahat bir nefes alacak.

Çalışmalarına 2004’ün ilk aylarında başlanan Zeytinburnu – Güngören – Bağcılar raylı sistem inşaatı, son haftalarda büyük bir ivme ile devam ediyor.

Toplam 5700 metrelik hat

Zeytinburnu'ndaki mevcut İstasyon ile entegre olduktan sonra E-5 üzerinden 1016 metrelik viyadükle geçilerek Mehmet Akif Caddesi orta refüjüne inecek olan hat, buradaki karayolu üzerinden Efes Pilsen Fabrikasını geçtikten sonra Dökümay'ın (Eski tuğla fabrikası) altından Karadeniz Caddesine girecek olan metromuz oradan Abdi İpekçi Caddesi - Necip Fazıl Kısakürek Caddesi üzerinden Bağcılar İlçesine ulaşacaktır.

Hat üzerinde; Zeytinburnu, Mehmet Akif, Keresteciler, Güngören, Akıncılar, Soğanlı, Cami, Güneştepe, ve Bağcılar adlarıyla hemzemin olarak 9 istasyon bulunacak

Zeytinburnu-Bağcılar arasında yolculuk süresi yaklaşık 20 dakika olacak Zeytinburnu-Güngören arasında 2.5 dakikada bir sefer, Güngören-Bağcılar arasında ise 5 dakikada bir sefer yapılması planlanıyor.

Merter’de trafik düğümü çözülüyor

Ayrıca bu raylı sistem inşaatıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı toplam 25 trilyonu bulan Merter Projesi de uygulamaya geçmeyi bekliyor. Halen Karayolları Genel Müdürlüğü kontrolünde bulunan E-5 Karayolu’nun, İstanbul girişinden çıkışına kadar Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesiyle birlikte, belediye şimdiden E-5 üzerindeki yoğun trafiğin azaltılması için çeşitli projeler hazırladı.

Bölgedeki trafik yoğunluğu; minibüs ve otobüslerin düzensiz hareketleri yanı sıra, daha çok E-5’ten Merter’e giriş ve çıkış noktalarındaki problemlerden kaynaklanıyor. Yeni proje ile otobüs ve minibüsler, yola eklenecek yaklaşık 250 metrelik cep ile disipline edilirken, E-5’in 3 şeridi de kesintiye uğramadan trafik akışı sağlama alınacak. Projenin ikinci bölümünde ise, trafiğe akıcılık getirmesi beklenen, Merter ile Fildamı Yolu’na giriş ve çıkışların bir kısmı alta bir kısmı da üste alınarak, geçişler minimum kesişmeyle sağlanacak.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 13:01:32
Güncelleme :21 Temmuz 2005 Perşembe 13:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatice çelik IP: 85.100.91.xxx Tarih : 5.07.2006 12:44:51
ya tranvay inşaatı yapıldıda.ne zaman bitecek bu iş.ne zaman başlayacak seferlere.kesin bir tarih yokmu.hep kulaktan dolma bilgileri dinliyoruz.bu konuda bilgilendirilmek istiyorum.iyi günler..........