2
Haziran
2024
Pazar
GÜNGÖREN - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Halk sordu, başkan cevapladı

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ile bir araya gelen Güngören esnafı, ilçenin sosyal değişimi ve fiziki çevresinin iyileştirilmesine yönelik her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Vatandaşlar, kentlileşme sürecinde belediye ve vatandaş birlikteliğini sağlamak üzere Güngören Belediyesi Kültür Merkezi’nde Karaman’la ile bir araya geldi. Başkanı soru yağmuruna tutan esnaf, Marmara Depremi ve ekonomik kriz sonrası bölgenin kendini toparlamakta zorlandığını dile getirdi. Ekonomik kalkınma için belediye ile işbirliğine hazır olduklarını belirten misafirler, kaldırım işgallerinin önlenmesi gibi başarılı çalışmalardan dolayı da Başkanı kutladı.

Ağustos’a kadar Zeytinburnu-Güngören-Bağcılar Cadde Tramvay Hattı’nın tamamlanması ile bölgede trafik akışına yeni bir düzenleme getireceklerini kaydeden Karaman, “Hızlandırdığımız cadde düzenlemeleriyle ilgili projelerimizi önümüzdeki günlerde fiiliyata geçireceğiz. En işlek caddelerden başlamak üzere binalarda dış cephe güzelleştirmesi, aydınlatma, tabela düzenlemesi ve dükkan üstlerini çiçeklendirme gibi ayrıntılarla bölgemizin estetik değerini artıracağız. Tramvay çalışması bittikten sonra araç analizi yaparak, trafik akışını ticareti artırıcı ve daha düzenli bir şekle getireceğiz” diye konuştu.

Hedeflerine ulaşabilmek için vatandaşın desteğine ihtiyaç duyduklarını da belirten Başkan, “Sizden ricamız; dükkan önlerinizi, tabelalarınızı ve vitrinlerinizi daha düzenli ve güzel bir hale getirmeniz. Belediye ve esnaf birlikte hareket ederse ortaya güzel işler çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 08:27:15
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 10:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?