27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNGÖREN - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Sanıklar: Asıl failler bulunsun

Güngören sanıkları: Asıl fail bulunsun

Güngören'de aralarında sekiz aylık hamile bir kadının da olduğu 17 kişinin ölümü, 154 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının dokuz sanığı, İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü duruşmada, saldırıyı kınayarak asıl faillerin bulunmasını istedi.

Patlama sırasında yaşamını yitirenlerin aileleri, adliye önünde cezaevi aracından indirilen sanıklara saldırmak istedi. Duruşmaya Hüseyin Türeli, Nusret Tebiş, Ziya Kiraç, Abdurrahman Oral, Şerafettin Kara, Cevat Aydın, Aydın Ağlar ve Mehmet Salih Yanak ile tutuksuz sanık Şaban Güneş katıldılar.

Saldırıyı kınıyoruz

Sanıklardan Nusret Tebiş "Alçakça yapılan olayı nefretle kınıyorum. Bu olayı üstümüze atanlar utansın. Olayla uzaktan yakından alakam yok. Ben evli bir insanım asla insanlara zarar vermem. Beraat ve tahliyemi talep ediyorum. Metris cezaevinde asker ve gardiyanlardan işkence gördüm, polisler de oturmuş izliyorlardı. O gardiyanlar sanırım daha sonra Engin Ceber’i de öldürdü" dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları reddetti. Duruşma ertelendi.

Teselli etti

Güngören’deki patlamada yaşamını yitiren Furkan Şentürk’ün babası Mustafa Şentürk’ü bir çevik kuvvet polisi sarılıp, yüzünü okşayarak teselli etti.

Güngören'de geçtiğimiz yıl meydana gelen ve 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamalara ilişkin davanın ilk duruşması öncesinde adliyede gerginlik yaşandı.

Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne girişleri sırasında sanıklara saldırdı. Araya giren Çevik Kuvvet ekipleri, öfkeli grubu sakinleştirmeye çalıştı.


 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 12:05:52
Güncelleme :12 Mayıs 2009 Salı 18:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?