19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNGÖREN - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Seminer iş adamlarını uzman yaptı

Güngören Belediyesi ilçedeki işadamlarına yönelik 'Profesyonel Yönetici Geliştirme Programı' düzenledi. Katılımcılara bir ay boyunca toplam 80 saati kapsayan eğitim verilirken, programı başarıyla takip eden katılımcılara sertifika ve çeşitli armağanlar verildi.

Güngören Belediyesi Gençlik ve Kadın Merkezi Konferans Salonu'ndaki konferansta Doç. Dr. Zehir, ilk olarak yurt dışındaki bir gazetede yer alan krize yol açan 20 faktörü sıraladı.

Krizin çok farklı nedenleri olduğunu belirten Zehir, "Bu sefer bizim dışımızda ve bizi alıp götüren bir durum var. Yani 2001 ve 1994'teki gibi bir durum değil. Bu tabloyu oluşturan nedenlerin başında Çin geliyor. Yani düşük tutan Çin, bu sayede döviz rezervini artırdı. Ve Batı'ya borç vererek faiz oranlarının düşmesine ve
emlak balonunun büyümesine yol açtı. Likidite balonu büyüyerek büyük kapitalistlerin kar arayışlarını meydana getirdi" şeklinde konuştu.

2001 sonrasında Amerikan ekonomisini toparlamak için düşürülen faizlerin kredi taleplerini artırdığına dikkat çeken Doç Dr. Cemal Zehir, bunun emlak fiyatlarını yükselterek yeni kredi alımlarına sebep olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin krizden etkilenmemesinin söz konusu olmadığını ifade eden Zehir, riski azaltan faktörleri ise şöyle sıraladı: "2001'den farklı olarak kamu maliyesi çok daha iyi durumda. Bankacılık sistemi çürüklerinden ayıklanmış ve çok daha sağlam bir yapıya sahip. Ayrıca mali sistemin denetimi güçlendirilmiş. Bu şartlarda Türkiye bu krizden kurtulacaktır. Dış borçlarını ödeyecek yeterli parası da vardır."

Profesyonel Yönetici Geliştirme Programı'na katılarak sertifikasını Doç Dr. Cemal Zehir'den alan Güngören Gençlik ve Spor Müdürü Nilüfer Yılmaz, etkinliğin kendisi için çok faydalı olduğunu söyledi. Daha önce krizin çıkış sebeplerini ve Türkiye'nin ekonomik tablosunu anlayamadığını ifade eden Yılmaz, katıldığı 80 saatlik eğitim programı ile artık birçok soruya cevap verecek hale geldiğini söyledi. Güngören Belediyesi'ne ve katılımcılara teşekkür eden Yılmaz'ın konuşması sonrasında, Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Berber diğer katılımcılara başarı belgelerini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 18:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?