18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Geleneksek kirvelik canlandı

Belediyelerin her yaz düzenlediği sünnet şölenlerine bu yıl geleneksel kirvelik müessesesi de devreye girdi. Güngören Belediyesi’nin gerçekleştirdiği şölende, kirveler çocukların bütün ihtiyaçlarını karşıladı.

Güngören Belediyesi’nin yoksul ailelere destek amacıyla gerçekleştirdiği “Sünnet Şöleni 05”, kirvelerin de katkısıyla farklı bir boyut kazandı. Çocukların her türlü ihtiyaçlarını karşılayan daha çok Merterli sanayicilerden oluşan kirveler, altın takılardan giysilere ve Tatilya ve Miniatürk gezilerine kadar çeşitli aktivitelerle bu yılki şölenin çocuklar için mümkün olduğunca eğlenceli geçmesini sağladı. Şölen, önceki akşam Merter’de yapılan “Sünnet Alayı”nın ardından, belediyenin Kültür Çadırı’nda devam etti. Sanatçı Doğuş’un da şarkılarıyla katıldığı bu son gecede, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, kirvelere birer plaketle teşekkür etti.

Hazırlıkları kıyafet dağıtımıyla başlayan Güngören Belediyesi Sünnet Şöleni’05’de, Miniatürk, Eyyüpsultan ve Tatilya’ya geziler düzenlendi. Eyüpsultan’da aileleriyle birlikte yaptıkları duaların ardından Miniatürk’ü ziyaret eden minikler, ertesi gün de Tatilya’da doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

Önceki akşam Merter’de Veysel Karani Camii’nin önünde toplanan sünnet alayı, mehteran takımı, atlı faytonlar, sünnet çocukları ve aileleri, eğlencelerin yapılacağı Kültür Çadırı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe gösteri ekipleri yanı sıra Güngören halkı da eşlik etti. Gösteri alanında ise önce animatör “Huduni”nin el becerileri ile eğlenmeye başlayan çocuklar, örümcek adam, süpermen, tahta bacak ve ateşbaz gibi karakterleri canlandıran palyaçolar ve “canlı Karagöz oyunu” ile gecenin keyfini çıkardı. Sanatçı Doğuş’un da şarkılarıyla eşlik ettiği gecede, Başkan Karaman verdikleri destek için kirvelere tek tek teşekkür etti.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2005 Pazar 14:02:58
Güncelleme :21 Ağustos 2005 Pazar 14:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?