3
Mayıs
2024
Cuma
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Aysel-Abdullah Öğücü


Aysel-Abdullah Öğücü Kız Yurdu

HP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Eğitim en temel sorunumuz, çocuklarımıza gereken eğitimi veremiyoruz" dedi.

Kadıköy Kozyatağı’nda inşaatı tamamlanan Aysel-Abdullah Öğücü Kız Yurdu’nun açılışı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kadıköy Belediye Baykanı Selami Öztürk ve çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle açıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Deniz Baykal, Türkiye’deki eğitim sorununa değinerek, "Eğitim Türkiye’nin en temel sorunu. Katkıya muhtaç çocuklarımıza ne yazık ki hak ettiği çağdaş eğitimi vermiyoruz. Devletimiz maddi kaynak sıkıntısı içinde. Devletimize musallat olan hastalıklar ve hortumcular yüzünden yatırımlar yapılamıyor. Paraları hortumculara kaptırıyoruz. Eğitimimizin sorunlarından biri de kız öğrencilerin yeterince okutulmaması. Bugün açılışını yapacağımız yurtlar, kızlarımızın eğitimi için teşvik olacaktır. Bu yurtlarla çocuklarımızın yanlış etkilere ve tuzaklara düşmesini engelliyoruz. Müthiş sivil dayanışma örneği göstererek bu eserde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Selami Öztürk ise "Yurdun inşaatına belediyede çalışan bir kaç hayırsever yurttaşın yardımı ile başladık. Ancak Abdullah Öğücü’nün desteği ile bitirdik" diye konuştu.
Deniz Baykal, daha sonra yurdun yapımında emeği geçenlere birer plaket verdi ve yurdu gezdi. 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar