27
Mayıs
2024
Pazertesi
KAĞITHANE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Derviş Eroğlu Ordulular gecesinde

ORDULULAR HASRET GİDERDİ

Ordulular 'Başarı Gecesi'nde bir araya geldi.

Ordu merkezli yayın yapan Ordu Haber Gazetesi'nin düzenlediği geleneksel Ordulular gecesi Kağıthane Sadabad Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Geceye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Derviş Eroğlu, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Refahattin Şahin, İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı'nın yanı sıra; iş, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Ordu Haber Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Rüşat Aydoğan, İstanbul'da yaşayan Orduluların bu tür organizasyonlarla bir araya gelip hem hasret giderdiklerini hem de birlik ve beraberliklerini pekiştirdiklerini söyledi.

Aydoğan'dan sonra kürsüye gelen eski bakanlardan Refahattin Şahin ise Ordu'nun birçok açıdan gelişmiş bir şehir olduğunu, ancak hala birçok konuda da yatırım yapılmaya ihtiyacı olduğunu savundu. Kendi bakanlık döneminde Ordu'ya yapılan yatırımlardan bahseden Şahin "Maalesef son yıllarda Ordu yeterli ilgiyi görememiştir bu açığı da Ordulu işadamlarımız kapatmalıdır" şeklinde konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise konuşmasında, "İstanbul başta olmak üzere birçok şehre göç veriyoruz. Özellikle yetişmiş nüfus dışarıya gidiyor. Sivil toplum örgütlerimizin çalışmalarıyla şehir dışında olan hemşerilerimizle irtibatımızı koparmıyoruz. Birçok alanda birçok Ordulu hemşerimiz bulunuyor. Elimizde yeterince un var, şeker var. Ancak helvayı bir türlü yapamıyoruz. İşte ortaya koyacağımız birlik ve beraberlikle bunu da başarmak istiyoruz" görüşlerine yer verdi.

Son olarak kürsüye gelen KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu ise birlik ve beraberliğin önemine değindi. KKTC'de yaşanan son gelişmelere dikkat çeken Eroğlu "Bizim bağımsızlık davamız birçok şeye rağmen yıllardır sürüyor ve sürmeye de devam edecek. Ne olursa olsun Kıbrıs'taki Türk varlığını devam ettireceğiz. Birlik ve beraberlikle bunu başaracağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri sahneledikleri oyunlar ve seslendirdikleri türkülerle davetlilere unutulmaz bir gece yaşattılar.

Gecenin sonunda ise Ordu ilini, yurt ve dünya çapında başarıyla temsil eden iş, siyaset ve sanat dünyasından birçok isim ödüllendirildi.

ORDULULAR HASRET GİDERDİ
ORDULULAR HASRET GİDERDİ
ORDULULAR HASRET GİDERDİ
ORDULULAR HASRET GİDERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 09:01:00
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 00:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?