19
Mayıs
2024
Pazar
KAĞITHANE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kağıthane Belediyesi, 'e-Belediye' oluyor

Kağıthane Belediyesi, çağın gerektirdiği teknolojik altyapının kullanılması ile klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkmak ve gerçek anlamda sorunları çözmek amacıyla, e-Belediyecilik hizmetini başlatıyor.

Bu aygulama ile, aynı zamanda şeffaflığında sağlanacağını belirten Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, bu sayede hata ve risklerin minimum seviyeye indirileceğini kaydetti.

"Belediye işlemlerinin azaltılması ve hızlı işlem yapılabilmesi ancak ’Interaktif Belediyecilik ile mümkün olacaktır" diyen Kılıç, interaktif Belediyeciliğin, sadece tuşlara yönelik, mekanik bir sistem olmadığını, şeffaf, denetleyici aynı zamanda sorgulama basamaklarını azaltan bir yapı olduğunu söyledi.

Kılıç, bu sistem sayesinde, mekana hapsedilmiş hizmet anlayışından, mekan dışına çıkarılarak, 7 gün 24 saat, istenilen bilgiye en kısa ve hızlı şekilde ulaşılması amaçlanmakta olduğunu vurguladı. 

Kılıç, şöyle devam etti:

"Bilginin globalleştiği çağımızda, bilgiye ulaşma şekilleri de çağı yakalamak zorundadır. Interaktif Belediyecilik, belediyecilik işlemleri için kaybedilen vakitlerin çokluğu karşısında, işlemleri istediğiniz zaman, istediğiniz yerden yapabilme avantajını sunacaktır. Zamanımızın büyük bir bölümü bilgi almak, bilgilendirmek için tüketilmektedir. Bu bağlamda Interaktif Belediyecilik ile herkes bilgisayarının başından emlak ve çöp vergisi borcunu öğrenebilecek, Internet üzerinden ödeme yapabilecek, ihaleler hakkında bilgi edinebilecek, yerel yönetimlerin işleyişini daha yakından ve hızlı takip edebilecektir"

KAĞITHANE BELEDİYESİ
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2004 Salı 14:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YUNUS TOPAL IP: 88.234.101.xxx Tarih : 4.03.2007 23:50:28
kağıtane merkez trafiyini açmanızı diliyorum kağıtane merkez trafiyini tek yönlü gidiş ve geliş trafiyi açmanızı ümit eder saygılarımla daha başarılı olmanızı diliyorum