18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAĞITHANE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Lise öğrencisi barajda boğuldu

Lise 2. sınıf öğrencisi Haydar Öztürk, iki arkadaşı ile birlikte serinlemek için girdiği Alibeyköy Barajı’nda boğularak hayatını kaybetti. Tüm aramalara rağmen Öztürk’ün cesedini bulamayan polis, çalışmalara yarın devam edecek.

Edinilen bilgiye göre, Haydar Öztürk (18) ve 2 arkadaşı, sabah saatlerinde Alibeyköy Barajı’na geldi. Serinlemek üzere baraja giren 3 gençten Haydar Öztürk, bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Vatandaşların çabalarına rağmen kurtarılamayan Öztürk, boğularak hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis dalgıçları tüm aramalarına rağmen cesede ulaşamazken, havanın kararmasıyla birlikte durdurulan aramaların, yarın da devam edeceği öğrenildi.

Olay yerine gelen Haydar Öztürk’ün babası Hasan Öztürk, gözyaşlarını tutamadı. Oğlunu baraja gelmemesi için defalarca uyardığını söyleyen Hasan Öztürk, "Arkadaşlarına uyarak ilk kez geldiği barajda boğuldu" dedi.

Olay sırasında barajda bulunan Sinan Güner isimli görgü tanığı ise, "Ben olayı kıyıdan gördüm. 3 arkadaş baraja giriyordu. Çocuk birden dibe battı ve yardım istemeye başladı. Ben kıyıda bulunan sandalımla onu kurtarmaya çalıştım ancak yetişemedim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 00:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?