2
Haziran
2024
Pazar
KAĞITHANE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Vatandaşın baz öfkesi

Kağıthane’de bir caminin minaresine yerleştirilmek istenen baz istasyonuna mahalle sakinleri tepki gösterdi. Vatandaşlar, baz istasyonunun kurulması için gelen görevlilere saldırarak, istasyon parçalarının büyük bir kısmının zarar görmesine neden oldu.

Çeliktepe Kocasinan Caddesi’ndeki Dudutlu Camii’nin minaresine baz istasyonu kurulmak istenmesine mahalle sakinleri tepki gösterdi. Olay yerinde toplanan yaklaşık 40 mahalleli, baz istasyonunu kurmak için gelen görevlilere saldırdı.

Camii imamına da hakaretlerde bulunan grup, "Bu işi bize haber vermeden yapıyorlar. Camiyi biz kendi paramızla yaptırdık. Minareye baz istasyonunu kurarak parasını alıyorlar. Para için milletin sağlığıyla oynuyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Görevlilerin üstüne yürüyen öfkeli grup, istasyon parçalarından bazılarını parçaladı. Bu sırada grup içinde bulunan bir bayan baygınlık geçirdi. Bayan, olay yerinde bulunan bir araçla hastaneye kaldırıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde, istasyon kurulması için görevlendirilenler, uzun süre aracın içinden dışarı çıkamadı. İstasyonun zarar gören bazı parçaları aracın içine taşındı.

Caminin minaresi, vatandaşların tepkisi üzerine belediye tarafından mühürlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 12:50:03
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 14:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?