3
Mayıs
2024
Cuma
KAĞITHANE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Ferit Aysan


Kağıthane Ferit Aysan İlköğretim Okulu
(Milli Eğitim Bakanlığına devredildi.) Hayırsever vatandaşımız Ferit Aysan’ın bağışları ile yapılan 29 derslikli okulda 1040 öğrenci öğrenim görmektedir.

Seyrantepe’de Mozart tınıları
Geçtiğimiz çarşamba günü de Kağıthane’de Ferit Aysan Çağdaş Yaşam İlköğretim Okulu’nda turneye gitti bu küçük ve yetenekli parmaklar.

1998-1999 eğitim öğretim yılı sonunda, Ferit Aysan’da Fen-Bilgisayar ve Kütüphane bölümlerinin açılışı dolayısıyla yapılan kutlamaya 4, 5 ve 6. sınıftan beşi erkek 11’i kız 17 çocuk katıldı. Öğretmenleri onları tek tek kendi elleriyle giydirdi. Kız öğrencilerinin saçlarını taradı, tokalarını taktı.


Didem, Gonca, Lokman, Gökhan, Behiye, Tuğba ve diğerleri... Çağdaş, İstiklal Marşı’nı piyanoda çalıp ardından kendi bestesine geçerken öteki öğrenciler bir an evvel piyanonun başına oturup parçalarını çalmak için sabırsızca bekliyor.


İçlerinden yedisi piyanonun başına geçip altı ayda öğrendikleri Beyer, Schomoll, Thomson, Martin’den parçalar ve kendi bestelerini çaldı. Behiye doğaçlama dansetti. Tuğba nefis resitalini sundu. Plastik ayran kutularından ritm çalgılar da yapmış bu çocukların piyano resitalini dinleyen konuklar arasında gözyaşlarını tutumayanlar vardı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar