24
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK
Belediye Sayfaları

Hekimleri bile şaşırtan tarama

Kartal Belediyesi’nce başlatılan ilköğretim 1.sınıf öğrencilerinin göz ve diş taramalarının ilk sonuçlarına başta hekimler olmak üzere herkes şaşırdı.

Sadece üç okulda yapılan taramalar sonucunda 39 göz, 171 diş rahatsızlığı tespit edildi. Çalışmalar öğretim sonuna kadar devam edecek ve 10 bin öğrenci taramadan geçirilecek.

Kartal Belediyesi’nce ilki geçtiğimiz Nisan ayında başlatılan ve ilköğretime yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerini kapsayan ücretsiz göz ve diş taramaları yeniden başlatıldı.

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Soğanlık Megapol Tıp Merkezi işbirliğinde Kartal genelinde öğrenim gören yaklaşık 10 bin civarındaki öğrencinin göz ve diş taramasından geçirilmesinin hedeflendiği ve 9 Kasım’da yeniden başlatılan kampanya, 2005-2006 eğitim-öğretim dönemi sonuna kadar devam ettirilecek ve kontrol edilmeyen öğrenci kalmayacak.

Her hafta Çarşamba ve Perşembe günü Saat:13.30’da başlatılan göz ve diş taramaları, önceden tespit edilen okullarda İlk kez uzman göz ve diş hekimlerinin kontrolünde yapılıyor. Bu taramalarda; rahatsızlığı tespit edilen öğrencilerin göz ve diş sorunları, formlara kaydedilip uzman hekimlerce onaylandıktan sonra öğrenci velilerine ulaştırılarak, minik
öğrencilerin rahatsızlıkları ilerlemeden tedavi ettirilmeye başlanıyor.

Soğanlık Ülkü Bora İlköğretimokulu’ndaki tarama programına bizzat Belediye Başkanı Arif Dağlar da katılarak minik öğrencilerin “Doktor amcalar bize iğne mi vuracaklar, başkan amca!” şeklindeki endişelerini gidermek için onlarla beraber olarak miniklerin korkularını yenmelerine ve onlara destek olmaya çalıştı. Başkan Dağlar bu kampanya için “Sağlıklı nesiller; sağlıklı göz ve sağlıklı dişlere sahip çocuklarla oluşur. Amacımız, bilinçli ve sağlıklı nesillerin oluşmasında katkı sağlamak ve bu konuda da öncülük yapmaktır.” dedi.

Başkan, göz ve diş gibi organların insanlar için önemini vurgulayan bilgilendirip eğlendiren bazı açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarla bir az olsun sakinleşen minikler, tereddüt etmeden önce göz, sonra diş hekiminin kontrolünden rahatlıkla geçerken ağız birliği
etmişcesine “Hiç korkmadım ki!” dediler.

Kasım ayında Soğanlık Ülkü Bora, Yakacık Cumhuriyet ve Kutlu Aktaş İlköğretimokullarından 350 öğrenci muayeneden geçirildi. Bu öğrencilerin 39 tanesinde göz, 171 tanesinde de çeşitli diş sorunları tespit edildi. Göz ve diş sorunu bulunan öğrenciler için hazırlanan 210 rapor, öğrenci velilerine gönderilerek miniklerin bir an önce tedavi ettirilmeleri sağlanacak.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 12:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?