18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Belediyeden eğitime dev destek

Küçükçekmece Belediyesi, 2005-2006 eğitim-öğretim yılında ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla 20 bin adet eğitim seti dağıttı.

Eğitim seti dağıtımı nedeniyle Sefaköy 75. Yıl İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi. Törene Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Hacıbektaşoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Yeniay eğitimin önemine değinerek, "Unutmayalım ki, çocuklarımız bizim geleceğimiz. Yani geleceğimizi onlara verdiğimiz eğitim belirleyecek. Bunun önemini bilerek hareket etmemiz gerekiyor. Evlatlarımız çok iyi eğitim almalı. Bunun için başta aileler olmak üzere herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Biz belediye olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Başkan Yeniay daha sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Hacıbektaşoğlu ile birlikte öğrencilere eğitim paketlerini dağıttı. Başkan Yeniay, öğrencilerle aynı sıraya oturarak onlarla sohbet etti. Yeniay'ın "Belediye başkanınızdan bir isteğiniz var mı?" sorusuna öğrencilerden birinin "sağlığınız" demesi gülüşmelere neden oldu.

İlçe genelindeki okullarda önceden belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen eğitim paketinde çanta, kalem, defter, silgi, kalemlik ve boya kalemleri bulunuyor. Bunun yanı sıra öğrencilere "sorumluluk, çalışkanlık, arkadaşlık ve dürüstlük" konularında eğitim vermenin amaçlandığı çizgi karakterlerin rol aldığı filmlerin yer aldığı 10 bin adet "Aile Merkezli Çocuk Karakter Eğitimi VCD Film Seti" verildi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, eğitim setlerinin dağıtımı sırasında ilçeye spor tesisleri müjdesini de verdi. Başkan Yeniay, "İlçemizde yer alan 7 okulumuza kapalı spor salonu yapacağız. Bunlardan 2'sinin ihalesi yapıldı. Ayrıca 2 adet yarı olimpik yüzme havuzu ve 1 tane de stadyumun yapımına başlıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 15:41:12
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 14:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?