20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

İnternet dolandırıcıları yakalandı

Şahıslar, Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinin ardından Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.

Alınan bir ihbarı değerlendiren Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, yapmış oldukları operasyonlar sonucu, bankalarda hesabı bulunan şahıslar adına sahte kimlikle internet şifresi alan ve internetten bu şifreyi kullanarak başka şahısların hesabına para aktardıkları tespit edilen Evren Demir (23), Oğuz Soner Aslan (21) ve Mehmet Çulha (28) isimli şahısları gözaltına aldı. Şahıslarla birlikte 1 adet bilgisayar kasası, 2 adet hard disk, 10 adet sahte muayene mührü yapılmış trafik belgesi, 2 adet sahte araç muayene mührü, 1 adet boş nüfus cüzdanı, 1 adet sahte kimlikle alınmış ATM kartı ve 1 adet araç ele geçirilmiştir.

Şahısların sorgularında, bankada hesabı olduğu belirlenen zengin kişiler adına sahte kimlik düzenlediklerini, bu kimliklerle internet şifresi alıp başka hesaplara aktardıklarını ve bu şekilde piyasayı yaklaşık 100 milyar lira civarında dolandırdıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. Şahısların bayan arkadaşlarına vekalet verip, paraları bankadan bayanlar vasıtasıyla çektikleri belirlendi. Zanlıların ayrıca sahte mühürle araç muayenesi yaptıkları tespit edildi.

Zanlılardan Oğuz Soner Aslan ve Mehmet Çulha’nın daha önce sahtecilikten sabıkaları olduğu öğrenilirken, zanlılar sorgularının tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2004 Pazar 13:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?