23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Kamufle çabası fayda etmedi

Pendik’te yapılan operasyonlarda binlerce korsan CD, kitap ve kaset ele geçirilirken semt pazarında sattığı korsan eserleri kazak, gömlek ve benzeri ürünlerle gizleyen bir kişi de zabıta tarafından fark edilince yakayı ele vermekten kurtulamadı.

Pendik Emniyet Müdürlüğü ile Pendik Zabıtası’nın ilçe merkezinde düzenlediği operasyonlarda binlerce korsan eser ele geçirildi.

Polis ve zabıtanın ortaklaşa yürüttüğü operasyonlarda; korsan eser satışı yapılan çok sayıda tezgâha eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Yapılan baskınlarda binlerce korsan kaset, CD ve kitap ele geçirilirken semt pazarında ise sattığı korsan eserleri kazak, gömlek ve benzeri ürünlerle kamufle etmeye çalışan bir kişi zabıta memurları tarafından fark edilince yakayı ele verdi.

Yapılan çalışmalar sonucunda bin 288 kaset, bin 477 kitap ile 2 bin 493 CD ele geçirilirken 8 kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınan R.G. (28),T.Ç. (20),R.Y. (27), M.Ş.(22), S.Ö (21), İ.Ç. (23), S.D (19) ve S.Y isimli şahısların korsan eser sattıkları gerekçesiyle haklarında tutanak düzenlenerek ifadeleri alınmak üzere karakola sevkedildiler.

Pendik Belediyesi Zabıta Müdürü Köksal Ayabakan yapılan operasyonlarla ilgili olarak açıklamada belediye zabıtası olarak korsana karşı yürüttükleri uygulamaları aralıksız sürdürdüklerine dikkat çekerek “Sürdürdüğümüz etkili mücadele ile Pendik’i korsan eser ticaretinin yapıldığı bir yer olmaktan çıkaracağız.”dedi.
Metin Tavukçu - Kenthaber / Pendik
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 14:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?