2
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Pendik'te patlama: 2 ölü, 4 yaralı

İstanbul pendik’te dün gece meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor.

Pendik’te, Batı Mahallesi Çiğdem Sokak içinde saat 00.15 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Sokak içindeki Adatepe tesislerinde akşam yapılan bir düğünün dağılmasının ardından meydana gelen patlama çevre ilçelerden de duyuldu.

Patlama sırasında Can Muslu yönetimindeki otomobil içinde bulunan Eda Muslu ve annesi Hatice Muslu hayatını kaybetti. Patlamada, Can Muslu, Emine Ekşioğulları, Seyit Ekşioğulları ve Umut Mutaflı yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Patlamada 9 otomobil ve çevredeki evlerde maddi hasar meydana gelirken, uzman ekipler olay yerinde inceleme başlattı. Sokak içinde bulunan çöp konteynırının parçalanarak yaklaşık 20 metre öteye düşmesi bombalı bir saldırı ihtimalini akıllara getirdi.

Ekiplerin yaklaşık 3 saat süren incelemesinin ardından açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah patlamanın otomobillerin yakıt depolarından da kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

Cerrah, “Terör saldırısı deme durumum yok. Otomobillerden de kaynaklanmış olabilir, incelemeler devam ediyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 10:14:32
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 13:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?