19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Parka engelli tuvaleti

Güney Kore’nin engelliler için özel tasarlanmış tuvalet kabinleri, Güney Kore’den sonra ilk kez Türkiye’de halkın hizmetine sunulacak.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün girişimleriyle başlatılan proje kapsamında, ilk kabin Maçka Parkı’nda kullanıma açılacak. 

GÜNEY KORE’DEN SONRA İLK KEZ TÜRKİYE’DE 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Güney Kore-Türk Parlementerler Dosluk Grubu Eş Başkanı Jae-Duck Sim, Şişli Belediye Binası’nda gerçekleştirilen imza töreniyle Güney Kore’de üretilen özel tasarımlı engelli tuvaletlerinin dünyada ilk kez Şişli halkının hizmetine sunulması için el sıkıştı. 

Törenin açılışında konuşan Sarıgül, 2010 yılının Dünya Kültür Başkenti olan İstanbul’daki yerel yönetimlerin birincil görevinin halkı mutlu etmek olduğunu söyledi. Özellikle engelli vatandaşların sosyal yaşama katılımını sağlamanın önemine değinen Sarıgül, “Bugün itibariyle engelli vatandaşlarımız için temiz tuvalet kampanyası başlatıyoruz. Türkiye’de bir ilk olacak bu girişimin ses getireceğine inanıyoruz” dedi. Güney Kore heyetine de teşekkürlerini sunan Sarıgül, Güney Kore dışında ilk kez Şişli’de kullanılacak kabinlerin Şişli ve İstanbul halkına hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Jae-Duck Sim de, Marmara Depremi sonrasında Türkiye’ye geldiğini ve bir Kore gazisinin evinde misafir olduğunu ifade ederek, Güney Koreliler için Türkiye ile ilişkilerin çok değerli olduğunu belirtti. Güney Kore’de tuvalet temizliğine ve konforuna çok önem verildiğini vurgulayan Sim, ülkelerinde bu amaçla İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir “Tuvalet Daire Başkanlığı” kurulduğunu kaydetti. 

BEBEK EMZİRMEK İSTEYEN ANNELER İÇİN ÖZEL BÖLÜM 

Engellilerin kullanımına açılacak özel tasarım tuvalet kabininde, bebek emzirmek isteyen anneler için de bir bölüm bulunacak. Kabinin yapımını Güney Kore üstlenecek.

ANKA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2006 Pazar 13:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?