22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI
Belediye Sayfaları

Çöpçüler orkestra kurdu

Şişli Belediyesi temizlik işçilerinin kurduğu orkestra, bayramlarda ve özel günlerde şov yapacak. Enstrümanları ise tırmık, çöp bidonu ve kürek Şişli'deki çöpçüler mahalle mahalle gezip çöp toplamaktan sıkılınca orkestra kurmaya karar verdi. 25 kişilik bu ilginç orkestranın şefi ise ünlü perküsyon ustası Okay Temiz. Şişli Belediyesi desteğiyle kurulan "Ritim of the Çöpçüler" haftada birkaç gün prova yaparak repertuarını yeniliyor.

Orkestra, "İddialıyız. Hem şarkı söylüyor, hem çalıyoruz" diyor. Temizlikçiler prova aralarında da halay çekerek eğleniyor. İftiharla sunar Perküsyon ustası Okay Temizin desteklediği Ritim of the Çöpçüler orkestrası Şişlili dinleyicileri büyüledi Nişantaşı Anadolu Lisesi'nin bugün düzenlenecek mezunlar günü, lisenin ulusal ve uluslararası arenada büyük başarı elde etmiş mezunlarını bir araya getirecek English High School For Boys (E.H.S.B) ve Nişantaşı Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği, mezunlar gününde 100'üncü kuruluş yıldönümünü kutlayacak. 12.00-18.00 saatleri arasında Şişli Belediyesi ve Akbank'ın sponsorluğunda asırlık okulun bahçesinde yapılacak kutlamada, okulun her yaştan mezunu bir araya gelecek.

Nişantaşı 1905'te ingilizce eğitim vermek üzere English High School For Boys adıyla Kuledibi'de İngiltere Kraliyet Devleti Başkonsolosu tarafından kurulan okul Sultan V. Mehmet'in fermanı ile Nişantaşı'daki yerine taşındı. 1979'da Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen okul, aynı binada Nişantaşı Anadolu Lisesi (N.A.L) adı ile Türkiye'nin seçkin eğitim kurumları arasında yerini aldı. .

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 05:50:06
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 16:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?