23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR
Belediye Sayfaları

Feriköyspor'da kupa sevinci

Türk futbolu ve Galatasaray'ın unutulmaz golcüsü "Taçsız Kral" lakaplı Metin Oktay'ın anısına düzenlenen gençler futbol turnuvası, Feriköy Sahası'nda oynanan final karşılaşması ile sona erdi.

Profesyonel Futbolcular Derneği ile Türkiye Futbol Vakfı'nın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün katkılarıyla düzenlediği Metin Oktay Gençler Futbol Turnuvası, Feriköy Sahası'nda oynanan final karşılaşması ile sona erdi. Turnuva finalinde karşılaşan takımlardan Feriköyspor, Feriköy Paşaspor'u 4-0 yenerek birinci oldu.

Turnuvanın düzenlenmesine katkıda bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bu tür organizasyonlarla amaçlarının Türk futboluna büyük hizmetleri olan eski oyuncuları anmak olduğunu belirterek, ''Metin Oktay, Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden biriydi. Kendisi her zaman içimizde yaşayacak. İlerleyen günlerde Lefter Küçükandonyadis ve Gündüz Kılıç için de benzer etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Bu turnuva ile sahalarımızdaki Metin Oktaylar'ı teşvik etmek istedik. Türk futboluna hizmet etmiş böyle değerli isimleri bu tür turnuvalarla yaşatarak, gençlere örnek olmasını sağlayacağız" dedi.

Turkcell Süper Ligi'nin ilk 3 haftası ile ilgili de bir değerlendirmede bulunan Mustafa Sarıgül, "Güzel bir rekabet ortamı var. Takımlarımız ne kadar iyi olursa o kadar güzel bir rekabet yaşanır. Galatasaray'ın iyi bir oyun sistemi var. Transfer yapılmamasına rağmen oyun sistemini değiştirerek son derece başarılı gidiyorlar. Trabzonspor ve Beşiktaş da iyi durumdalar. Ayrıca Ankaraspor'un da iyi bir çıkışı var" dedi. Mustafa Sarıgül, Galatasaraylı taraftarların yönetime gösterdikleri tepkiye ise herhangi bir yorum yapmadı.

Galatasaray'ın eski kalecilerinden Turgay Şeren de, bu turnuva ile Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Metin Oktay'ı andıklarını belirterek, "Bu tür turnuvalara devam edeceğiz. Bu turnuvadan sonra Lefter için de bir turnuva düzenleyeceğiz. Bundan sonraki turnuvalarda yaşayan futbolcuları yapacağız ki onlara, hak ettikleri değeri öldükten sonra değil, yaşarken verelim" dedi.

Turgay Şeren, Galatasaray ile ilgili olarak da, "Yönetim ve başkan yanlış yolda. Galatasaray ve teknik direktörü başarılı. Ligin ilk 3 haftasında Fenerbahçe gibi bir rakibinden 4 puan ileride bulunuyor, ama hala futbolcu arıyorlar. Oyuncu aranması takımdaki futbolcuların önünü kesecek. Kaldı ki kadroda bulunan oyunculara da paralarını veremiyorlar. Ayrıca ben, bu takımın Avrupa için de yeterli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Galatasaraylı taraftarların yönetime tepki göstermesine ise Turgay Şeren, "Ben de tepki gösteriyorum. Galatasaray taraftarı, verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor. Yöneticilerin doğru açıklamalar yapmasını istiyor. 'Bizim paramız yok, transfer yapamıyoruz' diyemiyorlar. Kily Gonzalez de olmadı, yeni bir isim ortaya attılar. 1.5-2 ay da böyle geçer" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 14:35:32
Güncelleme :24 Ağustos 2005 Çarşamba 14:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?