30
Nisan
2024
Salı
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Emine Yaşar Köksaloğlu


Abdurrahman Köksaloğlu İlköğretim Okulu

İstanbul Valisi Muammer Güler, "Burgazada’da devlet olmasaydı taş üstünde taş kalmazdı" dedi.

Şişli Belediyesi ve Emine Yaşar Köksaloğlu’nun katkılarıyla restorasyonu tamamlanan Kuştepe’deki Abdurrahman Köksaloğlu İlköğretim Okulu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle açıldı. Törende bir konuşma yapan Ayhan Kaya, hasar gören ana binanın temelden çatıya kadar güçlendirildiğini, Atatürk büstünün ise yeniden yapıldığını söyledi.

Bir teşekkür konuşması yapan Emine Yaşar Köksaloğlu da böyle bir yapıya katkıda bulunmaktan dolayı memnun olduğunu dile getirdi.
Siyasete Abdurrahman Köksaloğlu’nun sayesinde adım attığını belirten Mustafa Sarıgül ise "17 Ağustos 1999’daki deprem sonrasında Kuştepe’deki okul kullanılamaz haldeydi. Bizzat gelerek inceledik ve eğitim verilemeyecek seviyede olduğunu gördük. Emine hanıma giderek katkıda bulunmasını istedik ve birlikte bu okulu restore ettik" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de "İnsanlara ne mutlu ki isimlerini mezar taşlarına değil okullara yazdırıyorlar ve bu şekilde çocukların aydınlanmasını sağlıyorlar. 17 Ağustos sonrası İstanbul’da çok sıkıntı çektik. Şişli’de bir anda 28 okulumuzda birden sıkıntı yaşandı. Biz bunların restorasyon çalışmasına belediye ve hayırsever vatandaşların yardımı ile restore ediyoruz" diye konuştu.

İstanbul’da 2 milyon 200 bine yakın öğrencinin olduğunu dile getiren Vali Muammer Güler, "Onların daha iyi imkanlara kavuşması çok büyük bir yük demek. Bu yükü okul aile dayanışması ile kaldırmaya çalışıyoruz. İstanbul’da deprem riski yaşayan bütün okulları chek-up’tan geçireceğiz. Şu anda 1999’daki depremde hasar gören okulları yapıyoruz. İl Özel İdaresi’nin bütün bütçesini bu konuya ayırdık. 10 Eylül’de Ankara’da eğitim ile ilgili iki kampanya başlatıldı. ’Yüzde yüz eğitime destek’ ve ’Haydi kızlar okula’ kampanyası. ’Yüzde yüz eğitime destek’ kampanyasının Şişli’de olduğunu görüyorum. Paylaşmayı bilmediğiniz ölçüde, ilde ve ülkede huzur olmaz. Bine yakın derslik devlet-vatandaş işbirliği ile yapılıyor. Bu sayıyı 3 yılda 15 bine çıkaracağız. İstanbul’da her üç okuldan birisini hayırsever vatandaşlar yaptırıyor" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Güler, Mustafa Sarıgül ile Emine Yaşar Köksaloğlu’na birer plaket verdi.
Daha sonra Güler, Sarıgül, Balıbey ve Köksaloğlu okulun açılışını yaptı.
Açılış töreninin ardından basın mensuplarının Burgazada’daki yangınla ilgili sorularını yanıtlayan Vali Güler, "14.30’dan itibaren bizzat ben afet merkezini yönettim. Adada devlet olmasaydı taş üstünde taş kalmazdı. Adadaki yangına 370 personel, 150 asker ve 80 iş makinesi ile müdahale edildi. Sivil savunma va sağlık başta olmak üzere bir çok kuruluş seferber oldu. Daha sonra adaya giderek incelemelerde bulundum. 23.00 sıralarında yangın söndürüldü ama halen soğutma çalışmaları devam ediyor. Devlet her türlü görevini yapmıştır. Bize ulaşan ilk bilgilere göre 40 hektar ormanlık alan ve 10 adet evde ağır hasar vardır. Kızılay, çadır dahil her imkanı ile oradadır. Yapılması gereken her şey tam zamanında yapılmıştır" dedi.
Bir gazetecinin, "Yangın nasıl çıkmış?" sorusuna Güler, "Çöplük yakınlarında tutuşma olduğu söylendi. Maalesef lodosun kozalakları fırlatması ile yangın büyüdü. Sabotaj ile ilgili bir bilgi yok. Oradaki çöp büyük bir sıkıntı, büyük bir risk oluşturuyor. Adaların tamamında böyle bir sıkıntı var. Yerel yönetimlerin kalıcı tedbirler alması gerekiyor. Şu an iki adamızda çöp taşıma işlemleri devam ediyor" yanıtını verdi. 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar