30
Nisan
2024
Salı
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Zafer Kurşun


Hüseyin A. Kurşun Anaokulu


Şişli'de Zafer Kurşun tarafından yaptırılacak olan 4 derslikli Hüseyin A. Kurşun Anaokulu İnşaatına başlandı.2003 yılında tamamlanan okul eğitime başladı. 


                                              - - - - - - - - - - - - - - - - - 


İşadamı Zafer Kurşun 1965'te mezun olduğu ve 'Her şeyimi burada aldığım eğitime borçluyum' dediği devlet okulunu 2 milyon dolara yeniden yaptırdı. Öğrenciler benzerine özel okullarda rastlanan bilgisayarlı sınıflarda, modern laboratuvarlarda eğitim görüyor.

Zafer Kurşun, İstanbul Okmeydanı'nda gecekondu bölgesinde bulunan Halil Rıfat Paşa İlkökulu'nundan 1965'te mezun oldu. Daha sonra iş hayatına atılan Zafer Kurşun, Orjin Deri'yu kurdu. İş hayatında çok yükseldi ama ilkokulda okuduğu günleri hiç unutmadı. Çevresine 'Tüm zenginliğimi o okulda aldığım eğitime borçluyum' diyordu.

Zafer Kurşun sonunda okuluna vefa borcunu ödedi. 1956'da eğitime açılan ve yıllar içerisinde çok yıpranan eski okulunu yıktırdı, yerine 2 milyon dolar harcayarak biri anaokulu olmak üzere iki bina yaptırdı. Anaokuluna annesi Fatma Kurşun'un, ilköğretim okuluna da babası Hüseyin Avni Kurşun'un adını verdi.

Dışarıdan bir iş merkezini andıran okulun koridorları sanat galerisi gibi tablolarla süslü. Öğrenciler bilgisayarlarda eğitim görüyor. Devlet okulu olmasına rağmen özel okulları aratmıyor. Okulda engelliler için asansör, otistik öğrenciler için özel sınıf var.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar