19
Mayıs
2024
Pazar
SULTANBEYLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Seçim sonucunu kararsızlar belirliyecek

Kartal'ın bir köyü olan ilçe 1985-1987 yılları arasında hızlı yapılaşmayla bugünkü halini alsan Sultanbeyli, 31 Aralık 1987 yılında belediye stasü kazandı.

Kaçak yapılaşma cenneti olan ilçenin bir özelliği de kiraların 4 bin dolardan başlayıp 10 bin dolara kadar yükselen Fatih Caddesi'ne ev sahipliği yapması.  Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olmayan ilçede seçimin  sonucunu tepki oyları belirleyecek .

SEKS kaseti skandalıyla gündeme gelen Belediye Başkanı Yahya Karakaya'ya tepkiler partisi Saadet Parti'yi de zor durumda bıraktı. Yahya Karakaya 28 Mart'taki yerel seçimlerde yeniden adaylığını koymadı. Ancak buna rağmen SP'nin bu tepkiden nasibini alacağı belirtiliyor.

Öte yandan AKP adayı Alaattin Ersoy'un sahibi olduğu özel hastanesinde borçlu olan hastalara senet imzalattığı yönündeki iddialar bu adayı ve partisini zor durumda bırakan olgulardan. Bu iddianın AKP'nin şansını azalttığı kaydediliyor. İlçenin ilk ve tek kadın adayı DYP'li Kamuran Dikbaş'ın özelliklerin kadınların desteğini aldığı ifade ediliyor.

sabah
Yayın Tarihi : 17 Mart 2004 Çarşamba 11:39:43
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 17:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?