29
Mayıs
2024
Çarşamba
SULTANBEYLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Yangın yüreklerdeydi

Sultanbeyli’de bir halı mağazasında çıkan yangına müdahale sırasında dumandan zehirlenerek 29 yaşında şehit olan itfaiye eri Mustafa Arabacı gözyaşları arasında toprağa verildi. Arabacı’nın 5 yaşındaki oğlu Enes yakınlarının kucağında olup bitenden habersiz babasının cenazesini izledi.

Bir halı mağazasında çıkan yangına müdahale sırasında yoğun dumandan etkilenerek şehit olan itfaiye eri Mustafa Arabacı, Osmangazi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Mustafa Arabacı için ilk olarak görev yaptığı Sultanbeyli İtfaiye Bölge Grup Amirliği’nde bir tören düzenlendi. Evli ve 2 çocuk babası Arabacı için düzenlenen törene yakınlarının yanı sıra Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de katıldı. İstanbul’daki tüm ilçelerden ve Kocaeli İtfaiyesi’nden gelen onlarca itfaiye çalışanı taziye ziyaretinde bulundu. Gruba getirilen cenaze için dualar okundu. İtfaiye Grup Amirliği’ndeki törenin ardından Mustafa Arabacı’nın cenazesi evinin yakınında bulunan Sultanbeyli Necip Fazıl Mahallesi’ndeki Akabe Camisi’ne getirildi. Baba Eyüp Arabacı ve ağabey İsmail Arabacı cenaze başında gözyaşı döktü. İsmail Arabacı, “Keşke bana seslenseydin. Gelir seni sırtımda taşırdım” diyerek kardeşinin ardından ağladı.

Gözyaşları durmadı

Cenaze, namazın ardından evinin önüne getirildi. Ailesi ve yakınlarından helallik alındı. Bu sırada, Arabacı’nın annesi Dilber Arabacı ile eşi Neşe Arabacı gözyaşlarına boğuldu. Arabacı’nın oğlu Enes de yakınlarının kucağında gözyaşları arasında babasını son yolculuğuna uğurladı. Arabacı’nın cenazesi, daha sonra Osmangazi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bülent Aydoğdu - Vatan
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 15:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?