20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Dersahane sahipleri senetlerle kaçtı

Ümraniye'de ortakları borç senetlerini alarak kaçan dershanenin 700 öğrencisi ortada kaldı. Öğretmenleri maaş alamadıkları için işi bırakan dershanenin öğrencileri şaşkına döndü.

Alemdağ Caddesi'nde bulunan Bilmek Dershanesi, ortaklar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yarıyıl tatilinde isim değişikliğine giderek 'Bilgi Bankası' adını aldı. Tatil dönüşü OKS ve ÖSS sınavlarına hazırlanmak için dershaneye gelen 700 öğrenci, isim değiştiren dershanede hiçbir öğretmenin bulunmadığını gördü. Durumu öğrenerek dershaneye gelen öğrenci velileri ise ödedikleri paraların ve imzaladıkları senetlerin kendilerine geri verilmesini istedi. Ancak isim değişikliğine giden dershanede yetkili bulamayan veliler cumhuriyet savcılığına giderek suç duyurusunda bulundu.

Ortakların kaçarak mağdur ettiği öğrenciler ise sınava hazırlandıkları bir süreçte ortada kaldıklarını ve motivasyonlarının kaybolduğunu söyledi. Dershanede maaşlarını almak için bekleyen bazı öğretmenler de dershane yönetiminin birkaç aydan bu yana ödeme yapmadığı için çoğu meslektaşlarının işi bıraktığını ifade etti.

Bilgi Bankası adını alan dershanenin yeni sahibi Fevzi Arslan, sorunları çözmeye çalıştıklarını ve velilere senetleri iade etmeye çalıştıklarını kaydetti. Konuyla ilgili bilgi veren Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin de velilerin şikayeti üzerine konuyla ilgili hukuki sürecin başladığını, kendilerinin de olayla ilgili idari yönden soruşturma başlattıklarını kaydetti.

Zaman
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 16:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasibe YAZICI IP: 88.245.191.xxx Tarih : 22.02.2008 19:56:08

BEN O DERSHANENİN MALESEF MAĞDUR OLAN ESKİ ÖĞRENCİLERİNDEN BİRİYİM.ÖSS'YE HAZIRLANIYORUM VE O DOLANDIRICI İNSANLAR , İNSAN BİLE DEMEYE DİLİM VARMIYO, BENİM GELECEĞİMLE OYNADILAR.BİR AYDIR NASIL KÖTÜ BİR RUH HALİNDEYİM KİMSE BİLMİYOR.ÖNCEDEN BEN KESİN ÜNİVERSİTEYE GİRİCEĞİM DİYOKEN ŞUANDA GELECEĞİME ŞÜPEYLE BAKIYORUM. ELİMDEN GELECEĞİMİ ÇALMAYA ÇALIŞANLARIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM.GELECEĞİMİ GERİ İSTİYORUM.