23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

İhmalle gelen kaza

Ümraniye'de arıza yaptığı için yol kenarına çekilen asfalt yüklü kamyona çarpmamak için önce 1 kamyonet ve 1 otomobile, ardından bariyerlere çarpan kamyonetin sürücüsü araç içinde sıkıştı. Yaralı sürücünün acılar içinde beklediği ambulans, meraklı sürücüler yüzünden trafiğe takıldı.

Kaza, Şile Otobanı Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri mevkiinde meydana geldi. Yol çalışmasından döndüğü öğrenilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSFALT'a ait 34 Y 7492 plakalı asfalt kamyonu arızalanınca emniyet şeridinin de olmadığı yolda sağa çekti. Aracın sağa çektiğine dair hiçbir uyarı işaretinin olmadığı yolda süratle ilerleyen Hikmet İnce yönetimindeki 72 AZ 806 plakalı kamyonet, asfalt yüklü kamyona çarpmamak için 34 VZ 7077 plakalı otomobile ve başka bir kamyonete çarptı.

Hızını alamayan kamyonet, bariyerlere çarparak durabildi. Kazada kamyonetin önü hurdaya dönerken, Hikmet İnci araç içinde sıkıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu sıkıştığı yerden kurtarılan İnci'nin 2 bacağının da kırıldığı, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi.

Bu arada, yolun ters istikametinden kazayı izleyen meraklı sürücüler trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Olay yerine ulaşmaya çalışan ambulans da trafiğe takıldı. Geç de olsa olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, acılar içinde yerde kıvranan İnci'ye ilk müdahaleye yaptıktan sonra sedyeye koyarak ambulansa koydu. Ambulansa konulurken de acılar içinde feryat eden İnci, Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. İnci'nin arkadan çarptığı sürücülerden biri olan 34 VZ 7077 plakalı aracın şoförü Abdülrahim Mehrali, "Ön taraftaki asfalt kamyonu arıza yapıp durmuş. Arkadan gelen araba da bize çarptı. Hiçbir işaret levhası yoktu" dedi.

Arıza yapan yol kenarındaki kamyondaki bir görevli ise "Asfalt aracı arıza yapınca, yol kenarında durduk. Ondan sonra bizim arkamızda başka araçlarda durdu. Anlık bir kaza oldu" diye konuştu. Olay yerindeki itfaiye ve polis ekipleri, yola savrulan cam parçalarını temizledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 15:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?