16
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Kurban yeri pazarlığı kanlı bitti

Ümraniye'de, mahallelerindeki boş arazinin Kurban Bayramı için hayvan pazarı yapılmak istenmesine tepki gösteren vatandaşlar, hafriyat çalışması başlatan şahsı aralarına alarak darp etti. Arbede sırasında silahını çeken şahıs, 2 kardeşi bacaklarından yaraladı.

Sabah saatlerinde meydana gelen olayda, Alaaddin Kılıç, belediyeden gerekli izni aldığını söyleyerek, Ümraniye Aşağıdudullu Mahallesi Menekşe Caddesi Karanfil Sokak'taki boş araziyi Kurban Bayramı'nda hayvan pazar yeri olarak kullanmak için çalışma başlattı.

İş makinesinin hafriyat çalışmasına başlaması üzerine sinirlenen mahalleli, Kılıç'a tepki gösterdi. Çevrenin kirlenmesi ve pis kokudan şikayetçi olan vatandaşlarla Alaaddin Kılıç arasında tartışma başladı. Birlik olan mahalleli, aralarına aldıkları Kılıç'ı darp etti.

Bunun üzerine sinirlenen Alaaddin Kılıç, silahını çekerek grubun üzerine ateş etti. Olayda, Cemal Karabulut (37) ve Celal Karabulut (28) kardeşler bacaklarından yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulansla Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılırken, Alaaddin Kılıç olay yerinden kaçtı. Bir görgü şahidi, "Geçtiğimiz sene de burası izinli olarak hayvan satış yeri olarak düzenlenmişti. Bu sene de aynı kişi burada çalışma başlattı. Mahalleli buna karşı çıktı. Tartışma başladı. Şahsı dövmeye başladılar. Şahıs silahını çıkardı ve ateş etti. 2 kişi yaralandı" dedi.

Olayı duyan Karabulut kardeşlerin yakınları, hastaneye gelerek gözyaşı döktü. Polis, kaçan Kılıç'ın yakalanması için soruşturma başlattı.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 14:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?