19
Mayıs
2024
Pazar
DEMİRKÖY - KIRKLARELİ

Demirköy'de gerginlik

Van’ın Erciş İlçesi Kırkdeğirmen Köyü’nden Demirköy’e gelen 110 kişi, ilçede gerginlik yaşanmasına neden oldu. Demirköy Belediye Başkanı Kamer Tuna, "İlçe halkına iş yok, bu vatandaşlarımızı nasıl kabul edelim" dedi.

Van’ın Erciş İlçesi’ne bağlı Kırkdeğirmen Köyü’nden ağanın baskısı nedeniyle Kırklareli’nin Demirköy İlçesi’ne gelen 110 kişi, ilçede gerginlik yaşanmasına neden oldu. Belediye Başkanı Kamer Tuna, Kırklareli Vali Vekili ile görüşerek, "İlçe halkına iş yok, bu vatandaşlarımızı nasıl kabul edelim?" dedi. Ağazedeler ise, ilçede buldukları kiralık evlere yerleşmeye başladı.

Ağazedelerin ilçeye gelmesinin ardından, Demirköy halkı güne gergin başladı. İlçeye kitlesel olarak gerçekleştirilen göçe karşı olduklarını söyleyen bazı gençler, durumdan şikayetçi olduklarını belli etmek için köylerden ilçeye geldi.

Demirköy Belediye Başkanı Kamer Tuna, ilçedeki üç mahallenin muhtarlarını, belediye meclis üyelerini ve siyasi parti ilçe başkanlarını alarak, AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, CHP Milletvekilleri Mehmet Kesimoğlu ve Yavuz Altınorak ile görüştü. İlçenin iş alanları açısından yoksul olduğunu belirten Tuna, daha sonra Kırklareli Vali Vekili Aziz Sevinç ile görüşerek "Demirköy zaten küçük bir yerleşim merkezi. Yerli halkın iş alanları zaten sınırlı. Toplu bir göç, zaten had safhada olan işsizliği arttıracaktır. Daha büyük yerleşim merkezlerine, sanayiinin yoğun olduğu bölgelere gidebilirler" diye konuştu.

Sevinç ise, "Güvenlik adına bir sorun yok. Sorunun çözümü için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

KIRKLARELİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 12:11:40
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 13:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?