18
Mayıs
2024
Cumartesi
DEMİRKÖY - KIRKLARELİ

Selanikli turistler Demirköy'de

Tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Demirköy'e, Yunanistan'ın Selanik şehrinden 50 kişilik bir turist kafilesi ziyarette bulundu. Turistlerin büyük çoğunluğunun babaları ve dedelerinin Demirköy’den 1922 yılında Yunanistan’a göç ettiği öğrenildi.

İlçede o zamanlar 7 bin kişinin yaşadığını anlatan 74 yaşındaki Manitsas Anastis babasının Demirköylü olduğunu babasından kalan evi arayıp hasret giderdiğini ifade etti.

Kendisinin Yunanistan da doğduğunu babasının devamlı Samakof'u (Demirköy) anlattığını bu toprakların çok bereketli olduğunu o yıllarda kalabalık bir nüfusun mevcut olduğunu söyleyen Anastis, "Demirköy benim vatanım burada olmaktan çok mutluyum. Böylece babamın ve onun babasını yaşadığı yerleri gördüm fakat eski binaların yıkılması ve korunamaması beni biraz üzdü" dedi.

Demirköylü olan Anastis, ayni zamanda babasının ona anlatmış olduğu çeşmelerin, otellerin ve dönemin dini okulu olan manastırın yerlerini bir bir göstererek anlatması Yunan turist kafilesinde duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Yunanlı turistler gezilerinin ikinci ayağında otobüsle Fatih Sultan Mehmet’in top güllelerini döktüğü dökümhaneye gitti. Yunanlı turistler Demirköy'den İğneada'ya geçti.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 12:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?