19
Mayıs
2024
Pazar
KOFÇAZ - KIRKLARELİ

Yoklar ilçesi: Kofçaz

Kofçaz Belediye Başkanı Nihat Öztürk, "Artık foseptik çukurlarla, plansız kanallarla bu ilçenin kanalizasyon sorunu çözülmez. Planlı ve düzenli kanalizasyona acil ihtiyacımız var. Su şebekemizi çok kötü durumda ve acil revizyona ihtiyaç var. Acil bir ihtiyacımız da itfaiye aracıdır" dedi.

Siyaseti hizmet için tercih ettiğini söyleyen Kırklareli’nin Kofçaz ilçesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) seçilen Belediye Başkanı Nihat Öztürk, merkez nüfuslarının 1.540, köylerle birlikte nüfuslarının ise 4.000 olduğunu söyledi. 1959’da ilçe olan Kofçaz’ın ekonomik nedenlerden dolayı büyük göç verdiğine dikkat çeken Başkan Öztürk, istihdam imkanı olmadığından genç nüfusun İstanbul’a gittiğini; son depremden sonra geri dönüşlerin de yaşandığını söyledi.

Belediye hizmetlerinin 11 personelle sürdürüldüğünü bildiren CHP’li Başkan Nihat Öztürk, ilçesinin durumunu değerlendirirken şunları söyledi: “Belediye olarak hiçbir kamu kuruluşuna ve vatandaşa borcumuz yok. Bu kadar büyük kısıntılar içinde hiçbir yere borcu olmadan nasıl hizmet verdiğimize ben bile hayret ediyorum. Ama benim anlayışıma göre, yerel yöneticilik bir yerin çöpünü alıp, suyunu akıtmakla olmuyor. Keşke mali kaynaklar el verse de en azından yollarımıza döktüğümüz betonun üzerine asfalt atabilsek, kanalizasyon yapabilsek. Bunlar maliyeti yüksek işler. 40 yıllık bir ilçeyiz ama itfaiye aracımız yok.
Yerleşim alanı olarak % 50’si orman sınırları içindeyiz ve itfaiye çok büyük ihtiyaç. Bunun için başvurular yaptım ve en sonunda Eskişehir’den atıl vaziyette bir araç gönderdiler ama kullanılmayacak durumdadır.

İlköğretim okulumuzda 350 öğrenci var, köylerden gelen öğrencilerimize yemek veriyoruz. Okulumuz derslik açısından yeterli ama bir kapalı spor salonuna ihtiyaç var. Lisemize gelince, öğrenci kapasitesi çok düşük, başarı oranı da az.

Sağlığa gelince, merkezde sağlık ocağımız var. Doktor sayımız yeterli, sağlık personelimiz de var. Ancak köylerimizde sağlıkevlerimiz personelsiz ve atıl vaziyette. Kışın ulaşım konusunda kısmen de olsa zorluklar yaşanıyor. Köydeki vatandaşlarımız sağlık konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşayabiliyor. İlçemizin temel geçim kaynağı hayvancılıktır. Belediye olarak kendi bünyemizde sosyal tesisimiz yok. 15 tane kiraya verdiğimiz konutumuz var.

Belediye olarak çevre düzenlemeleri yaptık. ilçenin coğrafi durumundan dolayı suya ulaşmakta zorlanıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla bu sorunu aştık. Belediye olarak bir tekstil atölyesi kurduk. Çöp aracı olmadığı için temizlik hizmetlerini traktörle gerçekleştiriyoruz. İlçenin alt yapısı yapıldı, betonlamayı düşünüyoruz. Su şebekemiz çok kötü olduğundan kısıntı yaşıyoruz.

Artık foseptik çukurlarla, plansız kanallarla bu ilçenin kanalizasyon sorunu çözülmez. Planlı ve düzenli kanalizasyona acil ihtiyacımız var. Su şebekemizi çok kötü durumda ve acil revizyona ihtiyaç var. Yine tekrarlamak istiyorum ki, acil bir ihtiyacımız da itfaiye aracıdır.

Kenthaber-Kırklareli
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 11:35:35
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 13:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?