30
Mayıs
2024
Perşembe
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

99 Yaşında, Hala Kurt Gibi

Cemil Bostancıoğlu... Nam-ı diğer Kurt Cemil tam 99 yaşında ve hala dimdik ayakta.

Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesinde ikamet eden Cemil Bostancıoğlu şuan ilçenin yaşayan en yaşlı insanı konumunda. 99 yıllık yaşamında 65 yıl avcılık yapan Bostancıoğlu 1935 yılında Romanya'nın Balçık Kasabası'ndan Pınarhisar'a gelmiş. Avcılıkta gösterdiği mahareti nedeniyle ve çok sayıda yaban hayvanı avladığı için çevresindekilerce kendisine Kurt lâkabı takılmış.

"Benim adım Cemil, Göbek adım Kurt" diyen Bostancıoğlu; 55 yıldır da Posteki yapıyor. Posteki işinin zor zanaat olduğunu belirten Cemil Dede; İzmir, Adapazarı, Bursa ve Tekirdağ başta olmak üzere ülkenin birçok yerine Posteki göndermiş. Özellikle TIR Şoförlerinin kendisine Posteki siparişi verdiklerini ifade eden Kurt Cemil; "yaptığım Postekiyi önce kendim beğenmeliyim, ben beğenmezsem onu kimseye satmam" diyor ve ekliyor, "en güzel Posteki koç postundan olur"... 

Bizlerle bir de anısını paylaşan Kurt Cemil; bir gün ilçeye yük getiren iki yabancı TIR Şoförünün evine gelerek kendisinden Posteki Yapmasını istediklerini ve şoförlere ikişer tane posteki yaptığını, postekileri alan şoförlerin aradan bir kaç zaman geçtikten sonra kendisini yine ziyaret ederek bol bol hayır dua ettiklerini dile getirdi. Şoförlere niye bu kadar memnun kaldıklarını soran Cemil Dede; şoförlerin kendisinin yaptığı postekiler sayesinde otel parası vermekten kurtulduklarını, TIR içerisinde postekinin birini alta atıp, diğerini de üzerlerine örterek otel masrafı yapmaya gerek duymadıklarını belirttiklerini, bu sayede kendisine hayır dua ettiklerini sözlerine ekledi.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 11:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?