19
Mayıs
2024
Pazar
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Anında müdahale hayat kurtardı

Pınarhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Ekibinin yerinde müdahalesi ile hayata döndüler.

Dere Mahalle 19 Evler mevkiinde ikamet eden Rabiye Gergin isimli yaşlı kadının evinde 11 Nisan sabahı saat 04.30 sularında yaşanan kömür gazı zehirlenmesinde aile fertleri son anda ölümden döndü.

Gergin Ailesinin fertlerinden Rabiye, İsmail, Ayşe, Ayşen ve Yağmur Gergin’in yaşadığı evde meydana gelen zehirlenmede evin kızı Ayşen Gergin’in kendine gelerek Babası İsmail Gergin’e haber vermesi ile baba İsmail Gergin aile fertlerine ilk müdahaleyi yaptığını belirtti.

Evleri yan tarafta bulunan amca Bülent Gergin; olayı haber alır alma hemen 155’i aradığını ve Pınarhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışanlarının da olayı sağlık ekiplerine bildirmesi ile yapılan anında müdahale ile aile fertlerinin kurtarıldığını ifade ederken, Emniyet Mensuplarımıza ve Sağlık Personelimize gösterdikleri ilgi ve alaka için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Önce Pınarhisar Devlet Hastanesi’nde oksijen verilerek ilk müdahale uygulanan ve oradan da Kırklareli Devlet Hastanesi’ne sevk edilen aile fertleri bir süre kontrol altında tutulduktan sonra evlerine taburcu edildiler.
 

Süleyman KARAEL/Pınarhisar KENTHABER
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 14:08:55
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 14:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?