19
Mayıs
2024
Pazar
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Belediyeden komşuya jest

Pınarhisar Belediye Başkanlığı aldığı encümen kararı ile ilçedeki bir caddeye "Tsarevo" ismini koyarak, iyi ilişkiler içerisinde olduğu Bulgaristanın Tsarevo Belediyesi'ne anlamlı bir jest yaptı.

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki sınır ötesi iş birliği programı dahilinde bir takım projelere imza atan Pınarhisar ve Tsarevo Belediyelerinin yıllardır süren dostça ve kardeşçe temasları hala ilk günkü gibi devam ederken, iki kardeş belediye geçtiğimiz günlerde yeni bir projeye daha imza attılar.

2006 yılından bu yana Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyetin finanse ettikleri Türkiye-Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı dahilinde ilk önce "Türk-Bulgar Kültürel Mirası" konulu Projeye imza atan Pınarhisar ve Tsarevo Belediyeleri, geçtiğimiz yıl "Pınarhisar - Tsarevo Gölet Kanosu" Projesini yürütmüşlerdi.

İki kardeş belediye şimdilerde "Istranca Folklörü - Birlikte Yaşayalım ve Öğrenelim" konulu Proje üzerinde çalışmalarını sürdürürken, Pınarhisar Belediye Başkanlığı aldığı encümen kararı ile ilçedeki caddelerden birine "Tsarevo" ismini koyarak Tsarevo Belediyesi ile aralarındaki ilişkilerin daha da pekiştirilmesi konusunda önemli bir adım atmış oldu. 

Süleyman Karael/Pınarhisar KENTHABER
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 20:30:39
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 08:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?