22
Mayıs
2024
Çarşamba
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Burası Kimin Eseri?

Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu'nun Pınarhisar'da yer alan eski binasının bahçesinde bulunan Atatürk Büst'ünün önünde "Dünyada Gördüğünüz Her şey Kadının Eseridir -K.Atatürk" yazıyor. Ancak terk edilen eski Meslek Yüksek Okulu binasının geldiği bu en son halinin kimin eseri olduğu herkesçe merak ediliyor.

Boş bahanelerle ilçeden uzaklaştırılan Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu'nun terkedilmiş bir virane görümündeki eski binasının bulunduğu bahçenin içerisinde objektiflerimize takılan içler acısı manzara "Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu bunun için mi buradan gitti?" sorusunu akıllara getirdi. Bilindiği üzere bundan iki yıl evvel yaşanan bir takım polemiklerin ardından Pınarhisar İlçesinde faaliyetini sürdürmekte olan, o zamanki ismiyle Trakya Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu türlü bahanelerle Pınarhisar'dan koparılmış ve Kırklareli'nin Kavaklı Beldesi'nde faaliyetini sürdürmeye başlamıştı.

O yıl Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin bir takım baskıları ve zamanın İlçe Kaymakamı Erkan Çapar'ın öncülüğünde ilçeye Yüksek Okul binası yaptırılmasına karar verildi ve inşaatına başlanıldı. Ancak yeni Yüksek Okul binası tamamlanamadığı gibi, eski bina da kendi haline terk edilince resmen bir harabeye döndü. Bahçesi çöplüğü andıran eski yüksek okul binasının da camlarının bir kısmı kırılmış, kapıları hasar görmüş durumda. Buranın bu hale gelmesinin kimin eseri olduğu, burası ile kim tarafından, ne zaman ve ne şekilde ilgileneceği manzarayı gören vatandaşlarca merak konusu olurken, ilçede bu şekilde ilgisizliğin devam etmesi durumunda söz konusu binanın kullanılamaz hale gelebileceğine dair söylentiler ön planda yer almaktadır.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 11:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?